İnşaat sektörü uzun süredir demir ve çimento fiyatlarına yapılan zamlar nedeni ile sıkıntılı bir süreçten geçiyordu. Özellikle de kamu müteahhitleri ihalede vermiş oldukları tekliflerin çok daha üzerine çıkan demir ve çimento fiyatları nedeni ile zarar ederek iş tamamlama zorunda kalırken sürekli olarak fahiş zamlara dikkat çekiyordu.
Süreçte Rekabet Kurulu üzerinden sürekli olarak çağrılarını yenileyen müteahhitler demir ve çimento sektöründe kartelleşme uyarısı yaparken gelen zamların artık karşılanamaz bir hale geldiğini belirterek fiyatlara indirim yapılmasını, zamların devlet tarafından takip edilmesini talep ediyordu. Beklenen müjdeli haber bir türlü gelmezken müteahhitler artık isyan noktasına geldi.
İNŞAAT SEKTÖRÜ GELEN FAHİŞ ZAMLARA TEPKİLİ: MÜTEAİHHİTLER GREV KARARI ALDI!
İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu bulduğu her fırsatta ve platformda demir ve çimento fiyatlarına yapılan zamlara dikkat çekmeye çalışmış ve inşaat sektörünün içerisinde olduğu durumun zorluğunu dile getirmişti. Yaklaşık 1 senedir artan zam yağmuru müteahhitleri artık iş yapamaz hale getirirken özellikle de kamu müteahhitleri almış oldukları işi zarar ederek tamamlamaya başlamıştı.
Özel bir televizyonun canlı yayınına katılan İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu bir kere daha gelen zamları eleştirerek Rekabet Kurumunu göreve çağırdı. Demir ve çimento sektörünün bu başına buyruk zamlara en kısa sürede zam vermesi gerektiğini belirten İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu bu zam yağmuruna son verilmediği takdirde inşaat sektörü olarak greve gidecekleri uyarısında bulundu.
DEMİR VE ÇİMENTO FİYATLARI İKİYE KATLANDI, MÜTEAHHİTLER İŞ YAPAMAZ HALE GELDİ!
İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu tarafından yapılan paylaşım kısa sürede yorum ve beğeni yağmuruna tutulurken Türkiye'nin farklı illerinde yer alan Müteahhitler Birlikleri de paylaşımın altına grev kararını desteklediklerini belirten paylaşımlarda bulundu.
Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan son inşaat maliyet endeksi raporu da yaşanan yükselişi gözler önüne sermiş, demir ve çimento fiyatları başta olmak üzere inşaat sektörünün pek çok girdi maddesi yoğun zamlara uğramıştı. Süreçte inşaat sektörü en çok demir ve çimento fiyatlarına yapılan zamlara tepki gösterirken bu iki sektörde de kartelleşme iddiaları tartışmaları alevlendirmişti. Müteahhitler kısa sürede önlem alınmadığı takdirde greve gidecekleri uyarısıda bulundular.