Demire Dolar Ateşi Düştü! Demir Zam Yağmuruna Tutuldu, İnşaat Demiri Ton Fiyatı Fırladı

Dolar kurunda yaşanan yükseliş nedeni ile pek çok ürüne zam yağmuru başlarken inşaat demiri ton fiyatı da bu zamlardan nasibini aldı. İstanbul, Ankara, İzmir inşaat demiri ton fiyatı ne kadar, kaç TL oldu, zam var mı, geldi mi?

Demir fiyatlarında yaşanan yükseliş artan koronavirüs vaka sayısı sonrasında yerini düşüşe bırakmıştı. Dünya genelinde hem enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş hem de yeniden vaka sayısında başlayan artış emtia fiyatları üzerinde baskı yaratmıştı. 

Yaşanan baskı demir fiyatlarına indirim olarak yansırken ne yazık ki iç piyasada dolar kurunun yükselişe geçmesi ile yeni zam dalgası etkisini gösterdi. Demir fiyatlarında yaşanan yükseliş etkisinin 9 günlük bayram tatilinin sona ermesinin ardından daha da hızlanabileceği belirtildi. 

DEMİR FİYATLARINDA SON DURUM NE, ANKARA, İZMİR, İSTANBUL İNŞAAT DEMİRİ TON FİYATI NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Küresel piyasalarda demir fiyatlarında yaşanan yükselişin sınırlı kalmasına rağmen iç piyasada dolar kuru nedeniyle yükseliş etkisi hızlandı. İnşaat demiri ton fiyatı dolar kurunda yükselişin devam edeceği beklentisi ile arttı. Fiyatta yaşanan dalgalanma nedeni ile alım ve satım yönündeki talep zayıflarken bu bile fiyatlarda düşüşü sağlamadı. 

Yaşanan fiyat dalgalanmaları sonrasında demirin ton fiyatı çok sayıda şehirde 15 bin TL seviyesini aştı. Ankara'da 8'lik inşaat demiri ton fiyatı 15 bin 350 liradan satışa sunulurken 12'lik inşaat demiri ton fiyatı ise 14 bin 950 TL seviyesine çıktı. 

İstanbul'da 8'lik inşaat demiri ton fiyatı 15 bin 70 TL seviyesine yükselirken, 10'luk inşaat demiri tonu satış fiyatı 14 bin 970 TL ve 12'lik inşaat demiri satış fiyatı tonu ise 14 bin 870 liraya fırladı. İzmir ise demir fiyatlarının tonunun 15 bin liranın altında kaldığı iller arasında yer aldı ve 14 bin 950 TL'den işlem gördü. 

Emlak Haberleri Haberleri