Demirin Ton Fiyatı 1 Haftada 2 Bin TL Zamlandı, İnşaat Demiri Fiyatları 17 Bin TL'ye Dayandı! Müteahhitler Batıyor

Demir fiyatlarında yaşanan baş döndürücü yükseliş müteahhitleri vurdu. Konut fiyatları için kritik öneme sahip olan inşaat maliyeti yükseliyor. Rusya Ukrayna savaşı, talebin artması, yurt dışı fiyatı!

Kamu müteahhitlerini iflas noktasına taşıyan inşaat maliyet endeksi büyük bir hızla yükselişini sürdürürken yaşanan yükseliş demir fiyatlarına da yansıdı. Demirin ton fiyatı büyük bir hızla yükselirken ne yazık ki yaşanan yükseliş haftalık bazda fiyatlarda 2 bin liraya varan bir yükseliş yaşanmasına neden oldu.

İnşaat malzemelerine gelen zamlar sözleşme imzalayarak iş yapan kamu müteahhitlerini iflas noktasına taşırken, yap sat tarzı iş yapan konut üreticileri ise ev fiyatlarına zam yansıtarak sorunu çözmeye çalışıyor. İnşaat malzemelerine gelen fahiş zamlar kendisini en çok demir ve çimento fiyatlarında hissettirmeye devam ederken kentsel dönüşüm projelerini de olumsuz etkiliyor.

DEMİR FİYATLARINA REKOR ZAM! İNŞAAT DEMİRİ TON FİYATI 17 BİN LİRAYA DAYANDI

Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren savaş demir fiyatlarına zam etkisini arttırırken emtia piyasasında ki yükselişin yanı sıra dolar kurunda yaşanan yükselişte fiyatların daha hızlı fırlamasına neden oldu. Demirin ton fiyatı geride bıraktığımız Cuma gününden bu yana nerede ise 2 bin TL zamlandı.

Geride bıraktığımız hafta Cuma günü olan 4 Mart 2022 Cuma günü demirin ton fiyatı Ankara'da demirin ton fiyatı 15 bin TL olarak uygulanırken aynı rakam bu Cuma günü rekor hızla yükselerek Ankara'da 16 bin 400 liraya fırladı.

11 MART 2022 İNŞAAT DEMİRİ TON FİYATI! DEMİR FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR, NE ZAMAN DÜŞECEK?

İstanbul'da demir fiyatları daha hızlı bir yükseliş yaşanırken geçen Cuma günü İstanbul'da 8'lik inşaat demiri fiyatı 14 bin 690 TL olarak uygulanırken bugün ise söz konusu fiyat 17 bin TL sınırına dayanarak 2 bin 300 liralık zam gördü ve 16 bin 930 TL barajına ulaştı. Demir fiyatlarında yaşanan yükselişin ana nedenleri dolar kurunda yaşanan yükseliş, Rusya - Ukrayna savaşı, küresel piyasalarda talebin artması, iç piyasada ise demir tüccarlarının yükseliş beklentisi ile alıma geçmesi olarak gösterildi.

Rusya - Ukrayna savaşı öncesinde Çin tarafından alınan sert tedbirler ile düşüşe geçen demir fiyatları savaşın patlak vermesi ile yeniden yükselişe geçmişti. İç piyasada demirin ton fiyatı için savaş gelişmeleri, dolar kuru ve iç talep rakamları takip edilmeye devam edilecek.

Emlak Haberleri Haberleri