Denizli Baklan, Çal ve Çivril İlçelerinde Arazi Toplulaştırması Kararı Çıktı!

20 Mayıs 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan karar kapsamında Denizli'nin bazı ilçelerinde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapılacağı duyuruldu.

20 Mayıs 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan karar kapsamında Denizli'nin bazı ilçelerinde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapılacağı duyuruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan karar kapsamında Denizli'nin Baklan, Çal ve Çivril ilçelerinde bulunan bazı alanlarda arazi toplulaştırması yapılacak. Detaylar haberimizde..

Denizli İlinde Bulunan Bazı Yerlerde Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılmasına Dair Karar (Karar Sayısı: 2563) 20 Mayıs 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak yayımlanan karar kapsamında Denizli Çivril, Çal ve Baklan ilçelerinde arazi toplulaştırması yapılacak.



DENİZLİ ARAZİ TOPLULAŞTIRMASI KARARI!





Karar Sayısı : 2563



Denizli ilinde bulunan ve ekli listede isimleri belirtilen yerlerde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapılmasına, 6200 sayılı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce Yürütülen Hizmetler Hakkından Kanunun ek 9 uncu maddesi gereğince karar verilmişti.





Not: Yukarıda belirtilen alanlarda, DSİ 21. Bölge Müdürlüğü tarafından 6200 sayılı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce Yürütülen Hizmetler Hakkından Kanunun ek 9 uncu maddesi kapsamında, kamu yararı gözetilerek zorunlu arazi toplulaştırması uygulanacaktır. Toplulaştırma sınırları içinde olup;



a) Arazi toplulaştırma kriterlerine uygun olmayan yerler,



b) Teknik olarak arazi toplulaştırma sahasına dahil edilmesi uygun olmayan tepelik, taşlık, çukurluk alanlar ile yoğun sabit tesis bulunan alanlar,



toplulaştırma harici bırakılacaktır.



ARAZİ TOPLULAŞTIRMASI NEDİR, ZORUNLU MUDUR, NEDEN YAPILIR?



Türkiye'nin verimli tarım arazilerinin korunması amacı ile yapılan arazi toplulaştırması tarim arazilerinin bir aya getirilmesini amaçlar. Zorunlu olarak yapılır. Ana amacı verimli tarım arazilerinin korunması ve imara açılmasının engellenmesidir.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri