Depozito Kira Yerine Geçer Mi, Kiramı Ödeyemiyorum Diyen Kişiler Depozitodan Ödeme Yapabilir Mi?

Corana Virüs salgını nedeni ile kiramı ödeyemiyorum diyen kişilerin sayıları hızla artarken bu kişilerin bir bölümü verdikleri depozito üzerinden kira ödemesi yapmak istediklerini gündeme getirdiler.

Corana Virüs salgını nedeni ile kiramı ödeyemiyorum diyen kişilerin sayıları hızla artarken bu kişilerin bir bölümü verdikleri depozito üzerinden kira ödemesi yapmak istediklerini gündeme getirdiler. Peki, depozito kira yerine geçer mi?

Corana virüs salgını nedeni ile çok sayıda kişi kira ödeme zorluğu yaşamaya başlarken insanlar kiralarını ödemek için farklı çözüm yolları aramaya başladı.



DEPOZİTO KİRA YERİNE GEÇER Mİ?



Kapatılan işyerleri nedeni ile çok sayıda esnaf kira ödeme konusunda sıkıntı yaşamaya başlarken yine ücresiz izne ayrılan ya da işinden çıkan kişiler için de kira ödemeleri sorun yaratmaya başlamıştı.



Devlete, belediyelere ve kamu kurum kuruluşlarına ait olan taşınmazlara olan kira borçları için erteleme kararı çıkmıştı. Ancak diğer kiralar için herhangi bir karar çıkmadı.



Konu hakkında bir okuru tarafından kendisine yöneltilen soruyu yanıtlayan Posta Gazetesi yazarı Tamer Heper kira depozito yerine geçer mi sorusuna "Depozitolar için büyük çoğunlukla kira sözleşmelerinde depozitonun kiraya mahsup edilmeyeceği hükümleri bulunuyor.



Bunların tahliye anında mecurda mevcut hasarın karşılanması için elde tutulduğu hükmü var. Dolayısıyla okuyucuma ‘ödeme’ veya ‘az öde’ diyemiyorum. Aksi halde tahliye tehdidi ile karşı karşıyadır ve hatta haciz tehdidi altında kalır. Mevzuatta bir değişiklik yapılmadığı müddetçe kira bedelleri aynen ödenecektir.



Okuyucumu rahatlatacak bir haber veremediğim için de üzgünüm" diyerek ne yazık ki depozito üzerinden kira ödemesi yapılamayaağını dile getirdi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri