Türkiye deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışırken bir taraftan da hasar tespit çalışmaları yapılıyor. Hasar tespit çalışmalarına dair Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum son bilgileri kamuoyu ile paylaştı. Bakan Kurum ayrıca bundan sonraki imar ve inşa çalışmalarına dair de bilgilendirme yaptı.
345 BİN BAĞIMSIZ BÖLÜM AĞIR HASARLI
Depremden etkilenen tüm illerde binaların incelemeye tabi tutulduğunu aktaran Bakan Murat Kurum, “Depremden etkilenen 11 ilde toplam 648 bin binada hasar tespit çalışması yapıldı. Bu binalar içerisinde 90.609 binada bulunan 345 bin adet bağımsız bölümün yıkık, yıkılmak üzere veya ağır hasarlı olduğu uzman ekiplerimizce tespit edilmiştir.” dedi.
ENKAZLAR GERİ DÖNÜŞÜME TABİ TUTULACAK!
Enkaz kaldırma çalışmaları hakkında da konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,” Hasar tespit çalışmaları en geç bir hafta içinde tamamlanmış olacak. Enkaz kaldırma çalışmaları da büyük bir özenle yürütülüyor. Önce ağır hasarlı binaların yıkımını yapacağız. Bu binalar tehlike arz ediyor. Bunun tedbirini almamız lazım. Bu enkazlar şehirlere zarar vermeyecek döküm alanlarına gönderilecek. Enkazlar içerisinde ayrıştırılabilecek tüm malzemeler geri dönüşüme tabi tutularak değerlendirilecek.” ifadelerini kullandı.
30 BİN KONUTUN PROJELENDİRMESİ TAMAMLANDI!
Enkazların kaldırılması ile beraber belirli bir plan dahilinde yeni konutların inşasının başlayacağını açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Bugün itibariyle depremden etkilenen illerin yerleşim alanlarına dair yerler belirlenmiştir. İlk olarak 30 bin konutun projelendirme çalışmalarını tamamladık. Bu 30 bin konut için Mart ayında temeller atılarak hızlı bir şekilde inşa süreci başlayacak. Ardından etap etap diğer konutların inşaatları başlayacak. 1 yıl içerisinde de tüm konutları tamamlamış olacağız.” şeklinde konuştu.