Deprem dönüşümü sonrası Malatya turizm kenti olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya'da katıldığı iftar yemeğinde kent ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tarihin en büyük deprem dönüşümünün yapıldığını söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya'nın Doğanyol ilçesine bağlı Gökçe Mahallesi'nde yapılan iftar programına katıldı. Bölgede incelemelerde de bulunan Bakan Kurum, konut ve işyeri teslimleri yapılan kentsel dönüşüm projelerini ziyaret etti.

'' Dünyaya örnek bir deprem dönüşümü gerçekleştirdik ''

Bölgede yapılan kentsel dönüşüm projelerini inceleyen Bakan Kurum, kendilerine daha önce '' burayı nasıl dönüştüreceksiniz, evleri nasıl yapacaksınız? '' diye sorduklarını ancak Malatya, Doğanyol, Pötürge, Battalgazi, Yeşilyurt ve Kale ile beraber olduklarını ve çocuklara depremi unutturmak için hemen harekete geçtiklerini hatırlattı.

Bölgenin turizm kasabası olacağını söyleyen Kurum, burada birçok film çekileceğini ve Safranbolu ve Amasya gibi illerden olacağını ifade etti.

Depremin izlerini silmek için 40 milyar lira harcandı

21 Ocak 2020 tarihinde Elazığ ve Malatya'da meydana gelen depremin izlerini silmek için dönüşüme 40 milyar lira harcadıklarını söyleyen Bakan Kurum, hiçbir vatandaşı evsiz ve yuvasız bırakmadıklarını ve söz verdikleri şekilde Elazığ'da, Malatya'da Cumhuriyet tarihinin en büyük deprem dönüşümünü başlattıklarını söyledi. Malatya ve Elazığ'da toplam 36 bin konut, 25 okul, 18 cami ve 1.150 ahırların yapımını tamamladıklarını belirtti.

Katıldığı iftar programında Malatya için önemli açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem sonrası gerçekleştirilen dönüşüm ile Malatya'nın bir turizm kenti olacağını ve turistlerin özellikle bölgeye gelerek ziyarette bulunacağını ifade etti.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri