Deprem Kahini Hoogerbets Türkiye'de deprem için tarih verdi! Bu 3 bölgede ekstra alarm ikazı

Kahramanmaraş depremleri öncesi Türkiye'ye deprem ikazı yapan Hoogerbets yeni deprem uyarısı yaptı. Beklenen büyük Marmara ve İstanbul depremi ne zaman?

Türkiye'de Kahramanmaraş depremleri için önceden uyarı yapmasının ardından adını tüm ülkeye duyuran Avustralyalı deprem tahminci Frank Hoogerbeets bir kere daha Türkiye için deprem uyarısı verdi. Gök cisimlerinin hareketlerini takip ederek deprem tahmini yaptığını belirten Hoogerbeets bir kere daha Türkiye'yi uyardı, beklenen Marmara depremi hakkında yeni uyarılarda bulundu.

Yapmış olduğu tahminler ile deprem uzmanlarının tepkilerini çeken. toplumun bir bölümü tarafından deprem şarlatanı bir diğer bölümü için ise deprem uzmanı olarak anılan Hoogerbeets yeni deprem tahmini yaptı. Deprem tahminini açıklayan Hoogerbeets "Girit, Yunanistan, Oniki Adalar, Ege Denizi ve Marmara" bölgeleri için deprem uyarısı yaparak bir kere daha büyük yankı uyandırdı.

DEPREM KAHİNİ HOOGERBEETS HANGİ TARİHTE DEPREM UYARISI YAPTI?

Milyonlarca kişinin takip ettiği sosyal medya hesabı üzerinden yeni paylaşımlarda bulunan Avustralyalı deprem bilimci Hoogerbeets özellikle Marmara ve Ege'yi uyararak, "18-19 Ağustos'a yaklaşırken olası büyük bir depreme karşı tetikte olmak önemli.Son dalgalanmalara göre Girit, Yunanistan, Oniki Adalar, Ege Denizi ve Marmara ekstra alarmda." dedi.

Hoogerbeets tarafından yapılan uyarıların büyük bir bölümü son dönemde boş çıkmış ve tahminleri tutmamıştı. Zaten sık sık deprem yaşanan bölgeleri uyarması nedeniyle eleştiri oklarının hedefi haline gelen Hoogerbeets gezegenlerin geometrik dizilimindeki hassasiyetine göre tahmin yaptığını belirtti. Hatırlancağı üzere Hoogerbeets 6 Şubat depremlerinden sadece 3 gün önce bölge için 7,5 şiddetinde deprem uyarısı yapmış yine 18 Nisan tarihli Tokat depremini de bilmişti. Ancak uzmanlar Hoogerbeets'in sadece şanslı olduğunu yaptığı tahminlerden sadece bir kaçının tuttuğuna dikkat çekmişti.

Emlak Haberleri Haberleri