Deprem Profesörü Sözbilir Açıkladı: Türkiye'de Deprem Olma Olasılığı En Yüksek 20 Şehir Hangisi?

Türkiye her gün yeni bir deprem haberi ile sarsılmaya devam ederken ünlü deprem profesörü Hasan Sözbilir Türkiye'de her an deprem yaşanabilecek 20 fay hattını açıkladı.

Türkiye her gün yeni bir deprem haberi ile sarsılmaya devam ederken ünlü deprem profesörü Hasan Sözbilir Türkiye'de her an deprem yaşanabilecek 20 fay hattını açıkladı. İşte deprem riski yüksek olan iller hangileri?

Emlak365.com / İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir deprem olma riski yüksek olan iller için yeni açıklamalarda bulundu.

DEPREM RİSKİ YÜKSEK OLAN İLLER HANGİLERİ?

Prof. Sözbilir yapmış olduğu açıklamasında Kuzey Anadolu Fayı başı ve sonundaki İstanbul tarafıyla, Bingöl- Erzincan arasındaki bölgede yakın zamanda deprem beklediklerini belirterek benzer özelliğin Doğu Anadolu Fay hattında da olduğunu belirterek bu fay hattının da yakında zamanda deprem üretme olan fay hatları sınıfında yer aldığını dile getirdi.

Bingöl tarafları, Maraş, Malatya tarafları ve Antakya taraflarının bu riskli bölge içerisinde yer aldığını belirten Prof. Sözbilir "Adıyaman tarafları da o şekilde, tabii Erzurum taraflarında var, Ağrı taraflarında var. Aydın, Denizli, Muğla taraflarında var.

Mesela Muğla taraflarında da önemli problemler var. Mesela Milas fayı gibi, Muğla fayı gibi, Yatağan Fayı gibi faylarda uzun süredir deprem olmadığı ortaya çıktı. Burada deprem tehlikesi ve riski soz konusu. Gökova fayının, Ören segmenti benzer şekilde 2 bin yıldır kırılmayan bir parça. Benzer şekilde Balıkesir il merkezinden geçen Gökçeada segmenti 2 bin yıldır kırılmayan bir parça" sözleri ile yakın zamanda deprem riski bekledikleri illeri açıkladı.

DOĞAL AFET RİSKİ TABANLI KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMASI YAPILMALI!

Bu iller için çok acil bir şekilde deprem master planları hazırlanması gerektiğini belirten Sözbilir depremin engellenemeyeceğini ancak doğal afet riski tabanlı kentsel dönüşüm planları hazırlanarak depreme karşı önlem alınabileceğini söyledi.

Emlak Haberleri Haberleri