Deprem Riski Yüksek İstanbul'da İBB Kentsel Dönüşüm için Tespit Çalışmalarına Başladı

Türkiye'de en önemli konu başlıklarının başında kentsel dönüşüm geliyor. Ülkenin çok büyük bir bölümünün deprem riski altında olması bu alanda yürütülen çalışmaların önemini artırıyor.

Türkiye'de en önemli konu başlıklarının başında kentsel dönüşüm geliyor. Ülkenin çok büyük bir bölümünün deprem riski altında olması bu alanda yürütülen çalışmaların önemini artırıyor. Kentsel dönüşümde Çevre Bakanlığı'nın yanında belediye başkanlıklarının da çalışmaları devam ediyor.

İBB'DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM ATAĞI

Kentsel dönüşümde en adımlardan bir tanesi de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan geldi. Uzmanların önümüzdeki yıllarda büyük bir deprem olabileceğini ifade ettikleri İstanbul'da çok sayıda riskli yapı bulunuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından ilan edilen açıklamalar kapsamında kentte çok acil dönüşümü yapılması gereken binlerce bina bulunuyor. Bakanlığın hedefi önümüzdeki yıl içerisinde bu acil dönüştürülmesi gereken yapıların dönüşümü sağlamak.

Çevre Bakanlığı'nın hamlesinin ardından bir diğer adım ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nca duyuruldu. İBB kent genelinde kapsamlı bir çalışma yürütmeye hazırlanıyor. Öyle ki İstanbul'un 39 ilçesinde gerçekleştirilecek çalışmalar ile kentte meydana gelebilecek olası şiddetli bir depremde hasar gören binalar tespit edilecek. Elde edilen son verilerde şuan şiddetli bir depremin yaşanması durumunda 53 bin yapının jasar görmesi bekleniyor.

İBB'den Açıklama Geldi

İBB Deprem Risk Yönetimi Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Duvar Gazetesi'nden Hacı Bişkin'in haberinde yer alan açıklamalarda Kahraman şu ifadeleri kullandı.

"Bu sayılar daha önce de belirtmiş olduğumuz sayılar. Yapım malzemesi vb. birçok kriter gözetilerek bu tespitler yapılıyor. Bu yapıları şu an yerinde adresliyoruz. Örneğin Avcılar'da hasar tahmininden 4 katı daha fazla riskli, orta riskli yapı tespit ettik. Bu yapıları yerinde tespit etmek çok önemli."

Tayfun Kahraman açıklamasının devamında ise çalışmaların devam ettiğini ve İstanbul genelinde bu yıl elde edilecek tüm verilerin paylaşılacağını duyurdu. Kahraman ayrıca riskli yapıların dönüşümlerinin tamamlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Emlak Haberleri Haberleri