Deprem uzmanından uyarı geldi! Yeni deprem beklenen illeri ve ilçeleri açıkladı!

Jeofizik Yüksek Mühendisi Deprem Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan bir açıklama yaparak 6’dan büyük artçı depremlerin geciktiğini söyledi. Kısa vadeli ve gelecekte meydana gelebilecek depremlere dair Övgün Ahmet Ercan önemli açıklamalar yaptı.

Türkiye’yi sarsan deprem felaketinin ardından tüm gözler uzman isimlere çevrildi. Deprem uzmanı isimler yaptıkları değerlendirmelerle çeşitli uyarılarda bulunuyorlar. Bu isimlerin arasında Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da bulunuyor. Bugün yeni bir açıklama yapan deprem uzmanı yeni depremlere dair uyarılarda bulundu.

Gerçekleşen deprem nedeniyle yapılan enkaz kaldırma çalışmaları sürerken bir değerlendirme yapan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Ben uyarılarımı devleti yönetenlere ve yerel yöneticilere yapıyorum. Gelecekte beklenen deprem odaklarını açıklıyorum. Bundan korkup taşınmaya gerek yok. Bunlar hemen olacak da demiyorum. On yılları bulabilir.” dedi.

BEKLENEN ARTÇI DEPREMLER GECİKTİ!

Kahramanmaraş depreminden sonra bazı artçı depremlerin geciktiğini söyleyen Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “7,7 şiddetinde depremin ardından 15 ile 25 arasında 6’dan büyük artçı depremler olması gerekiyordu. Bunlar çok gecikti. Eğer bunlar olmuş olsaydı henüz yıkılmamış bazı binalar yıkılabilir veya arama kurtarma çalışmalarına katılanlar için kötü haberler alabilirdik. 4-5 gün daha arama kurtarma çalışmaları sürer ve bu sırada geciken depremlerin olmaması iyi bir durum.

6 Şubat’ta meydana gelen depremin ardından bölgede büyük bir gerginlik var. Doğu Anadolu kırığı, Malatya kırığı, Arap kalkanı, Ölü deniz kırığı çok gergin. Sizin yapılarınız iyi değilse yeni depremlere karşı dikkatli olun demenin anlamı yok. Önlem olarak boynunuzda düdük, yanınızda pet şişe su alarak yatmaktan başka önlem alamazsınız. O yüzde önce yapının sağlamlığına bakacaksınız. Sonra deprem olacak veya olmayacak konusuna gireceksiniz.” dedi.

DEPREM BEKLENEN YENİ YERLER!

Artçı depremlerin odak noktalarını belirten Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Artçı depremlerin odak noktalarını incelediğimizde adeta bir harita karşımıza çıkıyor. Malatya kırığı üzerinde, 1. Kuzeye Kemaliye'ye doğru, bir yandan 2.Batıya Nurhak, Göksun'a doğru, 3.Arap Kalkanı üzerinden Sincik, Gerger, Çüngüş'e doğru, 4.Palu,Bingöl, KAK-Kuzey Anadolu Kırığına yöneliyor. Erzurum'dan Hatay'a, Divriği'nden Diyarbakır'a gergin bir hat var. Şimdi ise sıra Antakya hattında. Kırıkhan, Hassa, Nurdağ kollarından oluşan Ölü Deniz Kırığında. Ölü Deniz Kırığı henüz yürümeden yeni kentler Amanos Dağlarına doğru sırtlarını vermelidirler. Amik Gölü’nde yerleşim sakıncalı ve hemen boşaltılmalıdır. Bu kesimde beklenen deprem çok delice olur.

Elazığ Palu’da Kovancılar kolu ile sağ atımlı Yayla kırığı, Murat Irmağı ile kesim yeri yeni depreme gebedir. Sonrasında kuzeye yönelip Bingöl – Karakocan kavşağında vuruşacak. Sonrasında da Bingöl – Karlıova kavşağında bir deprem ile sarsılacağız. Üzerine basarak söylüyorum bunlar hemen olacak iddiasında değilim. Onlarca yıl içerisinde gerçekleşebilir.” şeklinde konuştu.

Emlak Haberleri Haberleri