Depremde yerle bir olmuştu! O ilçe tamamen yıkılacak

Depremin yarattığı ağır hasar milyonlarca kişinin yaşamını etkilerken binlerce vatandaşımız da yıkılan enkazların altında hayatını kaybetmişti. Gaziantep Nurdağı ilçesi en çok hasar alan bölgeler arasında bulunuyordu.

Asrın felaketi olarak gösterilen Kahramanmaraş depremi 10 ilde büyük yıkıma neden olmuştu. 6 Şubat 2023 Pazartesi günü ilk olarak sabah 04:17 de meydana gelen 7.7 şiddetindeki deprem ile büyük bir yıkım yaşanmış, aynı gün bir kere daha Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan 7.6 şiddetindeki ikinci depremle şehirler yerle bir olmuştu. 

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem sadece bu şehirde değil Gaziantep, Adıyaman, Hatay ve Malatya'da da büyük yıkıma neden olmuştu. Depremin yarattığı hasar her geçen gün artarken depremde ağır hasar alan şehirlerin arasında yer alan Gaziantep'e bağlı olan Nurdağı ilçesi için çok konuşulacak bir karara imza atıldı. 

GAZİANTEP NURDAĞI İLÇESİ TAMAMEN YIKILACAK, BAŞTAN İNŞA EDİLECEK! 

Depremde en çok hasar alan bölgeler arasında yer alan Gaziantep'in Nurdağı ilçesi için yeni karar açıklandı. Nurdağı'na görevlendirilen Şırnak Valisi Osman Bilgin tarafından yapılan açıklamada "Bütün ekiplerimiz el birliğiyle çalışıyor. Ekiplerimizin tamamının çok büyük katkısı var. Nurdağı'nda son 8 apartmanda enkaz altından arama-kurtarma çalışması var. Türkiye'nin bu birliği, bütünlüğü olduğu sürece bizler bu afetleri Allah'ın izniyle en kısa sürede atlatacağız" diyerek hayatını kaybeden kişiler olduğu için üzüntülü olduklarını dile getirdi. 

 Bilgin "Yaşadığımız afet çok büyük afet. Nurdağı ilçesinin kararını aldık Bakanımızla, Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum'la. İlçeyi kaldırıyoruz, komple yıkıyoruz tamamını, yüzde yüzünü. Bir apartmandan 150 ceset çıkan binamız var. Yeniden inşa olacak" diyerek ilçenin tamamen yıkılarak baştan inşa edileceğini ifade etti. 

Emlak Haberleri Haberleri