Depremde yıkılan binaların müteahhitleri için Adalet Bakanlığı'ndan yeni hamle!

Adalet Bakanlığı tarafından depremden etkilenen illerdeki savcılıklara bir yazı gönderilerek Deprem Suçları Soruşturma Büroları kurulması talimatı verildi.

Yaşanan deprem felaketinin ardından yıkılan binaları yapan müteahhitlere yönelik adli soruşturmalar başlatıldı. Binalardan beton numuneleri alındı ve incelemeye gönderildi. Herhangi bir eksiklik ortaya çıkması durumunda ise ilgili müteahhitler ve diğer sorumlular için yargılama süreci başlayacak.

ADALET BAKANLIĞI YAZI GÖNDERDİ

Depremden etkilenen illerde yıkılan binaların müteahhitlerine yönelik soruşturmalar da başlatıldı. Çok sayıda ilde müteahhitler hakkında gözaltı kararı verilerek uygulanmaya başlandı. Bu soruşturmaların kapsamlı bir şekilde yapılabilmesi için ise bugün Adalet Bakanlığı yeni bir adım daha attı. Depremden etkilenen 10 ilde bulunan savcılıklara yazı gönderilerek Deprem Suçları Soruşturma Büroları kurulması istendi.

SORUŞTURMALAR HIZLA YAPILACAK

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 148 ağır ceza mahkemesi savcılığına “Deprem Nedeniyle Yıkılan Binalarla İlgili Yapılacak Soruşturmalar” konulu yazı gönderildi. Yazıda depremler nedeniyle yıkılan binalardan kaynaklı ölümler ve yaralanmalar kapsamında yürütülecek soruşturmaların selameti açısından binalarla alakalı delil toplama işlemleri ile şüphelilerle ilgili koruma tedbirlerinin bir an önce yerine getirilmesi talimatı verildi. Bazı müteahhitler yurt dışına kaçmak için girişimde bulununca Adalet Bakanlığı düğmeye bastı. Rönesans Rezidans’ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun dün İstanbul Havalimanı’ndan yurt dışına kaçarken yakalanmıştı.

SAVCILARA BAŞKA İŞ VERİLMEYECEK

Adalet Bakanlığı savcılıklara Deprem Suçları Soruşturma Büroları kurulmasına dair talimat verirken buna ilişkin bazı ek hususları da iletti. Buna göre bu bürolara bakmakla görevli bir cumhuriyet başsavcı vekili görevlendirilecek. Ayrıca bu bürolarda yeteri kadar da cumhuriyet savcısının görevlendirmesi yapılacak. Bu görevlendirilen cumhuriyet savcılarına ise başka herhangi bir iş veya dosya verilmeyecek. Bu büroda görev alacak cumhuriyet savcıları tamamen deprem suçlarını soruşturacaklar.

Emlak Haberleri Haberleri