Depremde yıkılan hastaneye 10 sene önce yıkılır raporu verilmiş

Kahramanmaraş depremi ile yıkılan ve 70 kişinin enkazı altında hayatını kaybettiği İskenderun Devlet Hastanesine depreme dayanıksız raporu verildiği ortaya çıktı.

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremi ile Türkiye asrın felaketini yaşamış ne yazık ki peş peşe aynı gün yaşanan 2 büyük deprem ile büyük bir yıkım yaşanmıştı. Yaşanan felaket sonrasında depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın yanı sıra 11 ilde büyük yıkım yaşanmıştı. 

Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş ilinin yanı sıra Adıyaman, Hatay, Gaziantep ve Malatya illerinde büyük yıkım meydana gelirken Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kilis, Osmaniye ve Elazığ illeri de OHAL kapsamına alınmıştı. Depremde ne yazık ki çok sayıda devlet kurumu da hasara uğramış İskenderun Devlet Hastanesi de çökmüştü. 

İSKENDERUN DEVLET HASTANESİ İÇİN 2012 YILINDA RAPOR VERİLMİŞ! 

Yaşanan büyük depremin ardından İskenderun'da büyük hasar almış, İskenderun Devlet Hastanesi'nin A Blok binası tamamen çökmüş diğer bölümleri de ağır hasar almıştı. Yaşanan deprem felaketi nedeni ile aralarında sağlık çalışanları ve hastaların olduğu 70 kişi hayatını kaybetmişti. 

 Sözcü Gazetesi tarafından yapılan habere göre yıkılan İskenderun Devlet Hastanesi A Blok binası hakkında 2012 yılında depreme dayanıksız raporu verildiği ortaya çıktı. İnşaat Mühendisleri Odası Hatay İskenderun Temsilci Yardımcısı Levent Çeliktürk yaptığı açıklamasında raporu bizzat kendisinin hazırladığını belirterek "skenderun Devlet Hastanesi için 10 yıl önceki yıkılır raporunu ben verdim. Yıkılması gerektiğine dair raporunu verdim. Bina performans analizini ben yaptım. Yüzde yüz yıkılabilir raporuydu" diyerek raporun doğru olduğunu dile getirdi. 

Emlak Haberleri Haberleri