Depremde yıkılan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi yurt dışına çıkarken yakalandı!

Deprem felaketinde Hatay’da bulunan Rönesans Rezidans yerle bir olmuş ve bu yıkımda çok sayıda vatandaş hayatını kaybetmişti. Rönesans Rezidans’ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun yurt dışına çıkarken yakalandı.

Türkiye deprem felaketinin acısını yaşarken tüm tepkiler müteahhitlere çevrildi. Depreme dayanıklı bina yapmadıkları iddiasıyla eleştirilen müteahhitlerin bazıları ise ön plana çıktı. Hatay’da bulunan Rönesans Rezidans isimli dev projenin müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun da bu isimlerden birisi olmuştu. Mehmet Yaşar Coşkun’un sorumluluğunda inşa edilen Rönesans Rezidans yerle bir oldu ve çok sayıda vatandaş hayatını kaybetti.

YURT DIŞINA KAÇARKEN YAKALANDI

Yaptıkları binalar yıkılan müteahhitlerin ceza almamak için yurt dışına kaçacakları yönündeki iddialar bugün akşam saatlerinde doğru çıktı. Rönesans Rezidans’ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun bu akşam İstanbul Havalimanı’nda yurt dışına çıkarken polislerde yakalanarak göz altına alındı. Mehmet Yaşar Coşkun’un yurt dışına çıkacağını kendisini İstanbul Havalimanı’nda gören bazı vatandaşların ihbar ettiği bildirildi.

SAVCILIK TALİMATI İLE GÖZALTINA ALINDI

Mehmet Yaşar Coşkun’un İstanbul Havalimanı’ndan Karabağ’a gideceği öğrenildi. Ancak polis ekipleri kendisini yakalayarak uçağa binmesini engellediler. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen talimat ile yakalan Mehmet Yaşar Coşkun emniyete götürüldü. Burada ifadesi alınacak olan Mehmet Yaşar Coşkun savcılığın gerekli görmesi durumunda ardından adliyeye sevk edilecek.

Mehmet Yaşar Coşkun tarafından inşa edilen Rönesans Rezidans deprem felaketinin Hatay'daki sembol yapılarından birisi oldu. Kentin lüks yaşam alanı olan Rönesans Rezidans depremle beraber büyük bir yıkıma uğradı. Çok sayıda vatandaşın bu yıkım nedeniyle hayatını kaybettiği biliniyor. Hatta henüz doğrulanmamış iddialara göre 3 bin kişi enkaz altında kaldı. Hatayspor'un teknik heyetinden bir antrenör ile yine Hatayspor'un yabancı futbolcularından birisinin halen daha Rönesans Rezidansı'n enkazının altında olduğu iddia ediliyor.

Emlak Haberleri Haberleri