Devlet 17 Milyon Lira Kira Desteği Ödedi!

Devletin kentsel dönüşüm projeleri için ödediği kentsel dönüşüm kira yardımı tutarı 17 milyon liraya ulaştı. Detaylar haberimizde!

Devletin kentsel dönüşüm projeleri için ödediği kentsel dönüşüm kira yardımı tutarı 17 milyon liraya ulaştı. Detaylar haberimizde!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kazandırmak ve evi kentsel dönüşüm ile yenilenecek kişilerin mağdur olmasını engellemek amacı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm kira yardımı ödemesi yapıyor.



Mamak'ta Kentsel Dönüşüm Projeleri Tüm Hızı İle Devam Edecek



Mamak Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeği sonrasında basına özel bir konuşma düzenleyen Bakan Kurum vatandaşlara seslenerek "Kentsel dönüşümle birlikte Mamak'ta birçok projemizi başlattık.



Yegane amacımız, bu ülkenin evlatları daha güvenli, daha sağlıklı ve yatay mimariye uygun şehirlerde yaşasınlar istiyoruz. Dönüşüm projeleri kapsamında 4 tane riskli 2 tane de rezerv alan belirledik ve bu alanda çalışmalarımızı belediyemizle birlikte yürütüyoruz" dedi.



Devlet Kentsel Dönüşümde Kira Yardımı Olarak 17 Milyon Lira Ödedi



Devletin kentsel dönüşüm projelerini desteklemeye devam ettiğini belirten Bakan Murat Kurum kentsel dönüşüm kira yardımı olarak devletin ödediği rakamı da açıklayarak Tüm bu projeleri uygulamanın yanında, bugüne kadar 17 milyon lira da kira desteği sağladık ve sağlamaya da devam ediyoruz." dedi



2019 il Bazlı Kira Yardımı Tutarları





Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı 715 Lira Olan İller

Artvin, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Çankırı, Erzincan, Gümüşhane, Hakkari, Kırşehir, Nevşehir, Sinop, Tunceli, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük ve Kilis illerinde kentsel dönüşüm kira yardımı 715 lira olup bir kereye mahsus olmak üzere kiracılara 1.430 lira ve sınırlı ayni hak sahiplerine de 3 bin 575 lira ödeme yapılmaktadır.

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı 810 Lira Olan İller

Amasya, Bitlis, Edirne, Giresun, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Muş, Niğde, Rize, Siirt, Uşak, Yozgat, Aksaray, Şırnak, Osmaniye, Düzce illerinde kentsel dönüşüm kira yardımı olarak 675 lira ödenmekte olup bir kereye mahsus olmak üzere kiracılara 1.620 lira ve sınırlı ayni hak sahiplerine de 4 bin 50 lira ödeme yapılmaktadır.

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı 905 Lira Olan İller

Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Çorum, Elazığ, Kütahya, Ordu, Sivas, Tokat, Zonguldak, Batman, Çanakkale illerinde kentsel dönüşüm kira yardımı 905 lira olarak ödenmekte olup bir kereye mahsus olmak üzere kiracılara 1.810 lira ve sınırlı ayni hak sahiplerine de 4 bin 525 lira ödeme yapılmaktadır.

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı 995 Lira Olan İller

Aydın, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van illerinde kentsel dönüşüm kira yardımı 995 lira olarak ödenmekte olpu bir kereye mahsus olmak üzere kiracılara 1.990 lira ve sınırlı ayni hak sahiplerine de 4 bin 975 lira ödeme yapılmaktadır.

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı 1.085 Lira Olan İller

Adana, Antalya, Bursa ve Konya illerinde kentsel dönüşüm kira yardımı olarak 1.085 lira olarak ödenmekte olup bir kereye mahsus olmak üzere kiracılara 2 bin 170 lira ve sınırlı ayni hak sahiplerine de 5 bin 425 lira ödeme yapılmaktadır.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri