Devlet 30 Bin Lira Hibe Para Vereceğini Duyurdu, Prefabrik Ev Fiyatları Uçuşa Geçti!

Corana virüs salgını sonrasında prefabrik evlere olan ilgi artarken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından 30 bin lira hibe para desteği sağlanacağı açıklamaları büyük sevinç yaratmıştı.

Corana virüs salgını sonrasında prefabrik evlere olan ilgi artarken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından 30 bin lira hibe para desteği sağlanacağı açıklamaları büyük sevinç yaratmıştı. Devletten prefabrik ev yapanlara hibe para desteği açıklaması ve korana virüs salgını etkisi ile prefabrik ev yapmak istiyorum diyen kişilerin sayıları rekor oranda artarken ne yazık ki yaşanan bu talep artışı prefabrik ev fiyatlarına zam olarak yansıdır. Prefabrik ev fiyatlarına zam geldi. Detaylar haberimizde...

Prefabrik evlere olan ilgi ve talep artarken yaşanan bu artış fiyatlara da zam olarak yansıdı.



DEVLETTEN PREFABRİK EV YAPANLARA 30 BİN LİRA HİBE PARA ÖDEMESİ DESTEĞİ MÜJDESİ GELDİ!



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile 2020 yılı için ödenecek olan prefabrik ev yapana devlet desteği 30 bin lira olarak duyuruldu.



Daha önce söz konusu rakam 25 bin lira olarak uygulanıyordu. Verilen desteğe gelen 5 bin liralık ilave zam ihtiyaç sahiplerini sevindirirken yine de prefabrki ev fiyatları ile kıyaslandığnıda yetersiz bulundu.





AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI DEVLETİN PREFABRİK EV YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?



Devletin Aile Bakanlığı üzerinden ihtiyaç sahibi ailelere vermiş olduğu 30 bin lira hibe para ödemesi için başvuruda bulunmak isteyen kişilerin belirli kriterleri taşımaları gerekiyor. Bu şartlar;



Oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evde ikamet etmek,



Muhtaç durumda olmak,



Hane halkı aylık gelir toplamının hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olması yani 701,32 lira rakamını aşmaması,



Yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan en az bir tanesine sahip olmak,



Onarımı yapılacak ya da üzerine prefabrik ev kurulacak olan arsanın tam hisseli tapusuna sahip olmak.



PREFABRİK EV FİYATLARI ZAMLANDI! TALEP ARTTI, PREFABRİK EV FİYATLARINA YÜZDE 20 ZAM GELDİ



Corana virüs salgını nedeni ile prefabrik evlere olan talep rekor oranda artarken yaşanan talep artışı fiyatlara da zam olarak yansıdı.



Korana virüs nedeni ile karantina döneminde evde kalmak zorunda kalan kişiler bağ, bahçe ve hobi bahçeleri gibi alanlara ilgi artarken bu alanlarda kurulan pratik prefabrik evlere olan ilgi de dolayısı ile artmış oldu.



Konu hakkında açıklamada bulunan sektör temsilcilerinden Sebahattin Gülçiçek, "Koronavirüs salgını tüm sektörleri etkilediği gibi konut sektöründe de önemli değişimlere sebep olacak. Tüketiciler karantina süreci bittiğinde ne istediklerini daha iyi anlayacak ve o doğrultuda karar vereceklerini görmekteyiz.



Bu tercihler önümüze şu şekilde çıkmaya başladı. Samsun'da yazlık tipi villalar, prefabrik evler ve yayla evi gibi müstakil konutlara yöneldim arttı. Salgının uzun sürmesi insanları bir arayışa sevk etti. Bugün insanlar, imkanları ölçüsünde bahçeli bir ev, küçük bir arsa veya tarlaya prefabrik konteyner ev koyma arzusunda. Artan bu talep fiyatları da ortalama yüzde 20 yükseltti" diyerek son durumu özetledi.



Yine devletin prefabrik ev yapanlara gerekli şartları taşımaları durumunda 30 bin lira hibe para vereceğini duyurması da talebi arttırınca prefabrik ev fiyatlarına yaklaşık yüzde 20 oranında zam geldiği açıklandı. Yaşanan artış sonrası vatandaşın tepkisi ve prefabrik evlere olan talebin değişip değişmeyeceği ise merak konusu oldu.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri