Devlet Bahçeli sahibi olduğu 6 dönüm arsayı bağışladı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde kendisine ait olan arsayı bağışladı. Bağışlanan arsa ile alakalı detaylar merak konusu oldu.

Aileden gayrimenkul zengini olarak bilinen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sahip olduğu bir arsayı bağışladığı açıklandı. Osmaniyeli olan Devlet Bahçeli’nin Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde de tapuda kendi adına tescil edilmiş bir arsası bulunuyordu. 6 dönüm büyüklüğünde olan bu arsayı Devlet Bahçeli bugün bağışladı. Devlet Bahçeli’nin bu arsayı Horasan Erenleri Federasyonu’na bağışladığını bizzat MHP Genel Başkanı açıkladı.

DEVLET BAHÇELİ AÇIKLAMA YAPTI

Sahip olduğu arsayı neden bağışladığını açıklayan Devlet Bahçeli, “Merhum Hocamız prof. Dr. Erol Güngör nerede evliya kabri varsa orası Türk toprağıdır ve evliyası olmayan yerde Türk de yoktur demektedir. Gönül dünyamızın yüksek mimarları vatan, millet ve iman türbedarlarıdır. Anadolu’yu ve Balkanları imar ve ihya eden manevi önderlerimiz Horasan kaynağından doğmuştur. Onlar Türk – İslam ruhunu elden ele kahramanca taşımıştırlar.” dedi.

Horasan erenlerinin Türkiye için köklü bir kültürel kaynak olduğunu belirten Devlet Bahçeli, “Horasan erenleri bekamızın kilidi, milli ve din birliğimizin kemer taşlarıdırlar. Bu kutlu büyüklerimiz kalpleri fethetmiş, Türk’ün dünyayı ve beşeriyeti kucaklayan mukaddes yüzleri olmuşturlar. Horasan kardeşlik ve kaderdaşlık hazinedarımızdır. Bizim anlayışımızda mezhep ayrışmasına kesinlikle yer yoktur. Alevi de bizimdir Sünni de bizimdir.” ifadelerini kullandı.

SAHİP OLDUĞU ARSAYI HİBE ETTİ!

Arsa bağışına dair de bilgi veren Devlet Bahçeli, “Milli birlik ve kardeşliğimiz adına aldığım bir kararı açıklıyorum. Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde üzerime kayıtlı olan 5.788 metrekarelik arsayı bilabedel Horasan Erenleri Federasyonu’na hibe ediyorum. Bu kararını mevcut federasyon yönetimine Mersin mitingimizden önce yaptığımız bir görüşmede ilettim.” şeklinde konuştu.

Emlak Haberleri Haberleri