Devlet desteği alanlara bu prefabrik ev 18 Bin TL!

Prefabrik ev yaptırmak isteyenler devlet desteklerini araştırıyorlar. Bazı vatandaşlar devletten alacakları desteklerle çok düşük fiyatlarla prefabrik ev sahibi olabiliyorlar. Prefabrik ev fiyatları ne kadar?

Prefabrik ev yaptırmak son dönemlerin inşaat trendleri haline geldi. Üstelik bazı vatandaşlara devlet tarafından sağlanan destekler bu evlerin çok düşük maliyetlerle yapılabilmesini sağlıyor. Prefabrik ev yaptırmayı düşünenler kendilerine sağlanan devlet imkanları ile barınma sorunlarını çözebiliyorlar. En önemli koşul ise prefabrik ev yaptıracak bir araziye sahip olmak. Bu koşulun sağlanması durumunda prefabrik ev yaptırmak oldukça kolay bir hale gelebiliyor.

PREFABRİK EVLER NEDEN TERCİH EDİLİYOR?

Prefabrik evlerin tercih edilmesinin bazı ana nedenleri bulunuyor. Bunlardan bazıları şöyle:

-Prefabrik evler betonarme evlere göre daha düşük maliyetle yaptırılıyor
-Prefabrik evlerin taşınabilir özelliğinden dolayı bir başka yere de taşınarak kurulabiliyor
-Prefabrik evler pek çok açıdan betonarme evlerin sağladığı konforu sağlayabiliyor
-Kaliteli malzemelerden yapılmış bir prefabrik ev düzenli bakımlarla 50 yıla kadar kullanım ömrü sunuyor
-Prefabrik evlerin bakım maliyetleri betonarme evlerden daha düşük oluyor
-Prefabrik evler için çok çeşitli ev modeli seçenekleri bulunuyor
-Prefabrik evler en fazla 2 haftalık bir sürede anahtar teslim olarak veriliyor. Betonarme evlerin inşaatı aylarca ve hatta birkaç yıl sürebiliyor

PREFABRİK EVLER İÇİN DEVLET DESTEĞİ

Prefabrik ev yaptırmak isteyen bazı vatandaşlar devletten nakit desteği alabiliyorlar. Ancak bu destek tüm vatandaşlara verilmiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen barınma yardımları içerisinde olan 150 Bin TL prefabrik ev yaptırma desteğinden yararlanabilmek için vatandaşların yaşadıkları evlerin yaşanamayacak kadar sağlıksız olmaları gerekiyor. Ayrıca vatandaşların hane içi kişi başı düşen gelirleri de net asgari ücretin üçte birini geçmemeli. Son olarak ise vatandaşlar prefabrik ev yaptıracakları arazinin tam hisseli tapusuna sahip olmalılar.

PREFABRİK EV FİYATLARI

Prefabrik ev fiyatları en çok araştırma yapılan konular arasında yer alıyor. Bu konuda yapılan piyasa araştırmalarında çok farklı fiyatlar görülebiliyor. Bunun nedeni de bu sektörde çok sayıda firmanın yer alması ve her firmanın üretim maliyeti ile kazanç politikalarının değişik olmasından kaynaklanıyor. İnternette bulunabilen güncel fiyatlara göre prefabrik evlerin fiyatları 160 Bin TL’den başlıyor. Evin büyüklüğü, kullanılan malzemenin kalitesine göre bu evlerin fiyatları 2 Milyon TL’ye kadar çıkabiliyor.

Mütevazi bir prefabrik ev yaptırırken devlet desteği de alan vatandaşlar düşük maliyetle bu isteklerini gerçekleştirebiliyorlar. Yine internette bir şirketin ilanına göre 40 metrekare 1+1 tek katlı prefabrik ev 168.600 TL’ye yaptırılabiliyor. Vatandaşlar 150 Bin TL devlet desteği almaları durumunda 18.000 TL civarında bir ödeme yaparak prefabrik ev sahibi olabiliyorlar.

Emlak Haberleri Haberleri