Devlet eşya yardımı ödemesi yapacak! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıkladı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu depremzedelere yönelik çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı. Depremzedelere eşya yardımı yapılacağını açıklayan Bakan Soylu, acil yıkılacak binalara girişlerin tamamen yasaklandığını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu deprem bölgesinde depremzedelere yönelik çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Alınan yeni kararlar olduğunu duyuran Bakan Süleyman Soylu acil yıkılacak binalara girişlerin yasaklandığını söyledi. Bunun yanında depremzede vatandaşlar için eşya yardımı yapılmasına dair hazırlıkların tamamlandığını da açıklayan Bakan Soylu çeşitli konularda kamuoyunu bilgilendirdi.

ACİL YIKILACAK BİNALARA GİRİŞ YASAKLANDI

Acil yıkılacak binalara girişler konusunda uyarı yapan Bakan Süleyman Soylu, “Aldığımız yeni karar ile beraber artık acil yıkılacak binalara eşya almak için dahi olsa giriş tamamen yasaktır. Dün akşam yaşadığımız deprem bize bölgede deprem hareketliliğini bir defa daha göstermiştir. Bu riski ve sorumluluğu almamız mümkün değil. Vatandaşlarımız acil yıkılacak binalardan uzak durmalıdır.” dedi.

EŞYA YARDIMI YAPILACAK

Depremzedelere eşya yardımı yapılacağını duyuran Bakan Süleyman Soylu, “Daha önce de yaşanan deprem felaketlerinde vatandaşlarımıza çeşitli yardımlar yapmıştık. Hem AFAD hem de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vatandaşlarımıza eşya yardımı yapacaklar. Hazırlıkları tamamladık 2-3 gün içerisinde depremzede vatandaşlarımıza ne kadar eşya yardımı yapılacağını açıklayacağız. Her yıl başında eşya yardımı miktarlarını belirler ve bunu zaman zaman revize ederiz. Belirlenen miktarı işletmeye ve vatandaşlarımıza ödeme yapmaya başlayacağız.” ifadelerini kullandı.

TAŞIMACILIKTA FAHİŞ FİYAT!

Deprem bölgesinde taşımacılıkta çok ciddi maliyetler çıkmaya başladığını söyleyen Bakan Süleyman Soylu, “Deprem bölgesinde vatandaşlarımız taşınmak istediklerinde çok yüksek tutarlar istenmeye başlandı. Buna dair şikayetler alıyoruz. 8-10 Bin TL olan fiyatları 25 Bin TL’ye kadar çıkardılar. Depremzede vatandaşımızı istismar eden, onun bu acısından faydalanmaya kalkan, yüksek ücret talep eden kim varsa biz devlet olarak hesabını sorarız ama bunun bir de öbür dünyası var. OHAL’den kaynaklanan yetkimizi de kullanarak ilgili valiliklere talimatlarımızı ilettik. Bu kişilere ve firmalara hangi yaptırımlar yapılacağını herkes görecek.” şeklinde konuştu.

Emlak Haberleri Haberleri