Devlet Geri Ödemesiz 79 Bin Lira Hibe Para Desteği! İlk Defa Ev Alacaklara, Evlenenlere, İlk Kez Ev Sahibi Olacaklara Devletten Karşılıksız Para Yardımı

2020 yılı devlet hibe destekleri programı ile ilk kez ev sahibi olacaklara ve evlenecek gençlere de müjdeli haberi geldi.

2020 yılı devlet hibe destekleri programı ile ilk kez ev sahibi olacaklara ve evlenecek gençlere de müjdeli haberi geldi. Evlenmeden ve ev almadan önce banka hesabı açarak düzenli para birikimi yapan kişilere devlet katkısı ile 82 bin liraya varan hibe para desteği ödemesi yapılacak. Konut hesabı ve çeyiz hesabı ile birikim yapan kişiler konut desteği ve çeyiz desteği ile biriktirdikleri paraya göre belirlenmek üzere devletten karşılıksız, geri ödemesiz olmak üzere 79 bin liraya varan tutarlarda para yardımı almaya hak kazanacak. İlk defa ev alacaklara devlet desteği 2020 ile ilk kez evleneceklere çeyiz yardımı hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde...

Vatandaşın tasarruf sahibi olması amacı ile başlatılan konut hesabı ve çeyiz hesabı için 2020 yılında ödenecek olan devlet desteği tutarları arttırıldı.

İLK KEZ EV SAHİBİ OLACAKLARA DEVLETTEN HİBE! KONUT HESABI NEDİR, NASIL AÇILIR?

Konut hesabı ile başlatılan kampanya kapsamında belirlenen bankalar üzerinden birikim hesabı açarak düzenli olarak tasarruf yapan kişilere hibe para ödemesi yapılacak.

Devlet Destekli Konut Hesabı 36-47 Ay Para Biriktirenler İçin Devlet Katkısı Oranı % 15 Azami Katkı Tutarı 24 bin 741 Lira

Devlet Destekli Konut Hesabı 48-59 Ay Para Biriktirenler İçin Devlet Katkısı Oranı % 18 Azami Katkı Tutarı 26 bin 645 Lira

Devlet Destekli Konut Hesabı 60 Ay ve Üzeri Para Biriktirenler İçin Devlet Katkısı Oranı % 25 Azami Katkı Tutarı 28 Bin 548 Lira olarak uygulanacak. Evlenecek olan çiftlerin bu hesabı ortak olarak açmaları durumunda yani iki kişinin konut hesabı açması durumunda devlet desteği 57 bin lira olarak gerçekleşecek.

Hemen hemen her bankada bulunan çeyiz hesabı için kişinin kimlik belgesi ile banka şubesine şansen başvuruda bulunar konut hesabı açmak için başvuruda bulunması yeterli oluyor.

İLK DEFA EVLENENLERE ÇEYİZ HESABI İLE DEVLET DESTEĞİ!

Evlenecek gençlerin para biriktirmelerini teşvik etmek amacı ile başlatılan çeyiz hesabı da tıpkı konut hesabında olduğu gibi düzenli para birikimi yapılmasına dayanıyor. Hesapta düzenli olarak para biriktiren gençler Türk Vatandaşı olması ve 27 yaşını doldurmadan evlenmeleri şartı ile çeyiz hesabı desteği alıyorlar. Çiftlerin birlikte çeyiz hesabı açmaları halinde 2020 yılı için alacakları tutar 22 bin 64 lira olarak uygulanıyor.

Devlet Destekli Çeyiz Hesabı 36-47 Ay Para Biriktirenler İçin Devlet Katkısı Oranı % 20 Azami Katkı Tutarı 7.967,70 Lira

Devlet Destekli Çeyiz Hesabı 48-59 Ay emlak365.com Para Biriktirenler İçin Devlet Katkısı Oranı % 22 Azami Katkı Tutarı 9.193,50 Lira

Devlet Destekli Çeyiz Hesabı 60 Ay ve Üzeri Para Biriktirenler İçin Devlet Katkısı Oranı % 25 Azami Katkı Tutarı 11.032,20 Lira oldu.

Evlenecek çiftlerin her ikisinin de hesap açması durumunda evlenirken devletten alacakları çeyiz hesabı desteği 22 bin 64 lira oldu.

BİRİKİM / TASARRUF HESABI İLE SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?

Düzenlenen kampanyalar kapsamında isteyen kişiler faizli isteyen kişiler ise faizsiz olmak üzere birikim hesabı açacaklar.

Hesapta düzenli olarak belirtilen rakamlar üzerinde düzenli olarak para yapılması esas olacak. Yani tek seferde toplu para yatırılması değil aylık düzenli olarak para birikimi yapılması teşvik edilecek.

En az 36 ay boyunca yani 3 sene boyunca açmış olduğu birikim hesabında düzenli olarak para biriktiren kişilere ev almaları ya da evlenmeleri durumunda aranılan şartları taşımaları durumunda devletten belirlenen oranlarda geri ödemesiz ve karşılıksız hibe para desteği ödenecek.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri