Devlet İlk Defa Konut Alacaklara 30 Bin TL Hibe Para, Kiracılara Aylık 1.150 TL Kira Yardımı Desteği Müjdesi Geldi!

Devletin kira yardımı ödemeleri yoğun ilgi görürken yine devletten ilk defa ev alana 30 bin lira hibe para ödemesi yapılıyor.

Devletin kira yardımı ödemeleri yoğun ilgi görürken yine devletten ilk defa ev alana 30 bin lira hibe para ödemesi yapılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm kira yardımı ödemesi yaparken devletin hibe para yardımları kapsamında ise konut hesabı açan kişilere ilk kez ev sahibi olmaları şartı ile 30 bin liraya varan devlet desteği ödemesi yapılıyor. İşte merak edilen detaylar...

Devlet vatandaşları tasarrufa yönlendirmek amacı ile hibe para desteği ödemesi yapmaya devam ediyor.



Ev sahibi olmak isteyen kişilere belirli bankalarda konut hesabı başvurusu yaparak para biriktirmeleri durumunda 30 bin lira hibe para ödemesi yapılıyor.



İLK KEZ EV ALACAKLARA DEVLETTEN 30 BİN LİRA HİBE PARA DESTEĞİ!



Devlet tarafından başlatılan konut hesabı sistemi ile ev sahibi olmak isteyen kişilerin en az 36 ay boyunca para birikimi yapmalarını teşvik etmek amacı ile bankalar tarafından tasarruf hesabı açılıyor.



Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Denizbank ve İş Bankası başta olmak üzere çok sayıda bankada açılan bu hesaplarda biriktirilen para tutarına göre,



En az 36 ay ila 47 Ay arasında para biriktiren kişilere 2020 yılı konut hesabı devlet ödemesi teşvik parası 24 Bin 742 Lira



48-59 Ay arasında para biriktiren kişilere 2020 yılı konut hesabı devlet ödemesi teşvik parası 26 Bin 645,20 Lira



60 Ay arasında para biriktiren kişilere 2020 yılı konut hesabı devlet ödemesi teşvik parası 28 Bin 548 Lira lira olarak ödenecek.



Bu rakamlara göre çiftler ev almaları durumunda ayrı ayrı hesap açmaları durumunda 57 bin lira devlet desteği ödemesi yapılmaktadır.





2020 YILI İÇİN KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI NE KADAR OLDU, KAÇ AY ÖDENİYOR?



2020 senesinde kentsel dönüşüm kira yardımı için henüz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni zam oranını açıklamadı.



Söz konusu oranın Mayıs ayı sonuna kadar yani bayram sonrasında ki hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Yeni oran açıklanana kadar illere göre değişmekle beraber en düşük kentsel dönüşüm kira yardımı 715 TL ve en yüksek kira yardımı ise 1.150 TL olarak ödeniyor.





Söz konusu rakam açıklanır açıklanmaz sitemiz üzerinden yayımlanacak olup uygulamalarımız üzerinden bildirim almak isterseniz:



Android uygulamamız için TIKLAYINIZ



İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ



2020 yılı için kentsel dönüşüm kira yardımı 18 ay olarak ödenmekte olup devlet kararı ile riskli alan ilan edilen bölgelerde ise 36 aydan 48 aya çıkarılmıştır.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri