Devlet Kesenin Ağzını Açtı: İlk Evini Almadan Önce Başvuru Yapanlara Karşılıksız, 42.400 TL Hibe Para Yardımı

Ev sahibi olmak her geçen gün zorlaşırken ilk kez ev sahibi olanlara devlet yardımı müjdesi geldi. İlk kez ev alana devlet desteği 2022 yılında 42 bin liraya ulaştı. Yeni ev alanlara devlet desteği!

Yükselen konut fiyatları nedeni ile ev sahibi olmak isteyen kişiler zorlanmaya devam ederken beklenen destek devletten geldi. Vatandaşın kendi birikimleri ile ev sahibi olması zorlaşırken beklenen destek devletten geldi. Birikim yaparak ev sahibi olmak isteyen kişilere devlet ev almadan önce banka başvurusu yapmaları halinde hibe para desteği ödemesine başladı.

Sunulan hizmetten yararlanmak isteyen kişiler ev almadan önce konut hesabı olan bankalar üzerinden başvuru yaparak banka hesabı açtırıyorlar. Açılan banka hesabından vatandaş belirlenen tutarda aylık birikim yaparak ev sahibi olmak için para biriktirmesi durumunda biriktirdiği paraya ek olarak devletten karşılıksız hibe para desteği alıyor.

EV ALMADAN ÖNCE BANKAYA BAŞVURU YAPANLARA, İLK DEFA EV ALANLARA DEVLET DESTEĞİ 2022!

Bankaların birikim hesapları arasında yer alan konut hesabı uzun vadede ev sahibi olmayı planlayan kişilere büyük bir fırsat sunuyor. Ev satın almadan en az 3 sene önce bankaya başvuru yaparak bankada birikim hesabı açan kişilere devlet her ay biriktirmiş oldukları paraya göre belirlenmek üzere 42 bin 400 liraya kadar hibe para yardımı yapıyor.

Açılan konut hesabı 2022 yılında en düşük aylık 707 TL ve en yüksek 7 bin 70 TL birikim yapılmasına müsaade ediliyor. Yine açılış esnasında bir defaya mahsus olmak üzere toplamda 84 bin 850 lira toplu para yatırılmasına izin veriliyor.

İLK DEFA KONUT ALANA DEVLET DESTEĞİ İLE KARŞILIKSIZ HİBE PARA NASIL ALINIR?

Ev almadan önce bankada hesap açarak birikim yapan kişilere diledikleri para üzerinden faiz getirisi elde etme imkanı da sunulurken en son ev alan kişilere devlet biriktirmiş oldukları para tutarına ek olarak hibe para ödemesi de yapıyor. En az 3 sene boyunca para biriktiren kişilere biriktirmiş oldukları paranın yüzde 15'i üzerinden hesaplanmak üzere 36 bin 768 TL hibe para yardımı yapılıyor.

60 ay ve üzeri para birikimi yapan kişilere ise biriktirmiş oldukları tutarın yüzde 20'si üzerinden hesaplanmak üzere en fazla 42 bin 425 TL konut hesabı hibe para devlet desteği ödeniyor. Tutar sadece ilk kez ev alanlara veriliyor.

Emlak Haberleri Haberleri