Devletin 750 TL Kira Yardımı İçin İyi Haber Geldi: Kapsam Genişletildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklanan kira desteği ve 1000 TL pandemi yardımı hakkında yeni gelişme yaşandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklanan kira desteği ve 1000 TL pandemi yardımı hakkında yeni gelişme yaşandı. Esnafa kira yardımı için Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan NACE listesi ile yardım kapsamı genişletildi!

Emlak365.com / Devletin kira yardımları tüm hızı ile devam ederken koronavirüs salgını nedeni ile verilen yeni desteklere esnafa kira yardımı desteği de eklenmişti. Yapılan açıklama ile pandemi nedeniyle olumsuz etkilenen esnaflara 3 ay boyunca 750 TL kira desteği ve 1000 TL pandemi desteği ödemesi yapılacağı ilan edilmişti.

ESNAFA KİRA DESTEĞİ BAŞVURUSU İÇİN İYİ HABER GELDİ! KAPSAM GENİŞLETİLDİ...

Konu hakkında açıklama yapan TOBB Başkanı ve Eurochambres Başkan Yardımcısı Rıfat Hisarcıklıoğlu yapmış oldukları girişimlerin ardından gelir ve kira desteği kapsamında oda ve borsalara üye olan şahıs işletmelerinin de dahil edildiğini açıkladı.

Başkan Hisarcıklıoğlu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamasında "Gelir ve kira desteklerinden Oda ve Borsalarımızın üyesi şahıs işletmelerinin de faydalanmasını sağlayan Cumhurbaşkanımız Sn. @RTErdogan ve Bakanlarımız @pekcan , @lutfielvan ’a teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

ESNAFA KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR, BAŞVURU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile esnafa kira yardımı başvuruları için sürecin Ocak ayı itibari ile başlayacağı duyurulmuştu. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan esnafa kira yardımı başvurularını Ocak ayının ilk haftası itibari ile almaya başlayacaklarını belirtirken başvuru işlemlerinin ise E Devlet üzerinden yürütüleceğini duyurmuştu.

Ticaret Bakanlığı resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinde yayımlanan Koronavirüs Salgını Nedeniyle Esnaf ve Sanatkarlar ile Gerçek Kişi Tacirlere Verilecek Destekler Hakkında Duyuru kapsamında yer alan NACE listesi içerisinde yer alan meslek gruplarına para yardımı ve kira desteği ödemesi yapılacak.

Emlak Haberleri Haberleri