Devletin Kira Yardımları: 2020 Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Zam Oranı Ne Zaman Açıklanacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan kira yardımları arasında yer alan kentsel dönüşüm kira yardımı için beklenen 2020 yılı zam oranı halen ilan edilmedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan kira yardımları arasında yer alan kentsel dönüşüm kira yardımı için beklenen 2020 yılı zam oranı halen ilan edilmedi. Peki, 2020 yılında kentsel dönüşüme kira yardımı zammı yapılmayacak mı, devletin kira yardımı kaç lira?

Evini kentsel dönüşüme vermek isteyen kişilere devlet yeni evlerini alana kadar mağdur olmamaları adına aylık düzenli kira yardımı yapmaktadır.



KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI ZAM ORANI NEDEN AÇIKLANMADI?



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ödenen kira yardımı tutarı illere göre belirlenmekte olup her sene Mayıs ayında yeniden değerleme oranı üzerinden zamlanmaktadır.



2020 yılı için şu anda en düşük bölgede yer alan iller için kentsel dönüşüm kira yardımı 715 lira olarak ödenirken en yüksek bölge için uygulanan tutar ise aylık 1.150 lira olarak ödenmektedir.



Taşınma yardımı için ödenen en düşük devlet yardımı 1.430 lira olarak ödenirken en yüksek tutar ise 2 bin 300 lira olarak ödenir.



Kentsel dönüşüm kira yardımı süresi ise konutun yer aldığı bölgeye göre belirlenmektedir. Kentsel dönüşüm kira yardımı alınan taşınmazın riskli yapı ilan edilen bölgede yer alması durumunda söz konusu tutar 48 ay olarak ödenirken diğer alanlarda yer alan taşınmazlar için kentsel dönüşüm kira yardımı süresi 18 ay ile sınırlandırılmaktadır.





Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ödenen kentsel dönüşüm kira yardımı tutarları halen 2019 yılının listesine göre ödenmekte olup Mayıs ayında açıklanması gereken yeni liste için güncelleme bekleniyor.



Alo 181 çağrı merkezi üzerinden yapmış olduğumuz görüşmede konu hakkında bakanlıktan yeni listenin beklendiği ve henüz ne zaman açıklanacağı konusunda bir bilgi gelmedi yönünde açıklamaya ulaştık. Söz konusu rakam açıklanır açıklanmaz sitemize eklenecek olup, sitemiz üzerinden takip edebilirsiniz...



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri