Devletten Eski Ev Yardımı ve Tadilat Desteği Başvurusu Yapana 20 Bin TL Hibe Para

Evi oturulmayacak kadar eski, bakımsız ve yıkık olan kişilere devletten ev tadilat yardımı parası ödeniyor. Eski ev yardımı ve ev tadilat desteği başvurusu!

Devletin ev yardımı şartları için aranılan kriterleri taşıyan kişilere 20 bin liraya varan eski ev yardımı yapılıyor. Evi oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve tadilata ihtiyaç duyan kişilere yönelik olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından hibe para yardımı yapılıyor.

Barınma yardımları arasında yer alan söz konusu yardım kapsamında evi oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız olan kişilere devlet yardım elini uzatıyor. İhtiyaç sahibi olduğu belirlenen kişilerin evlerini yenilemeleri ve sağlıklı bir ortamda yaşamalarını sağlamak adına devlet 20 bin liraya varan tutarda karşılıksız ve geri ödemesiz tadilat parası yardımında bulunuyor.

EV ONARIM YARDIMI, ESKİ EVLERE DEVLET DESTEĞİ NEDİR?

Devlet sosyal yardım programları ile ihtiyaç sahibi ailelere düzenli para yardımları yapmaktadır. Bu yardımlar amaçlarına göre gruplarına ayrılmakta olup gıda yardımları ve barınma yardımları en çok talep gören yardım grupları arasında yer almaktadır.

Devletin barınma yardımları arasında ise betonarme ev yardımı, prefabrik ev yardımı ve ev tadilat yardımı olmak üzere 3 başlık üzerinde parasal yardım yapılmaktadır. İnsanların temel hakları arasında yer alan barınma yardımını güvence altına almak için yapılan bu yardımın amacı her vatandaşın temel hakkına ulaşımını devlet güvencesi altına almaktıR.

PREFABRİK EV YAPANA 30 BİN TL, BETONARME EV YAPANA 40 BİN LİRA HİBE PARA OLARAK DEVLET DESTEĞİ VERİLİYOR!

Barınma yardımları arasında ihtiyaç sahibi kişilere prefabrike ev yapmak istemeleri durumunda 30 bin liraya kadar, betonarme ev yapımında ise 40 bin liraya kadar devlet desteği parası ödemesi yapılmaktadır. Böylelikle ihtiyaç sahibi olan kişilerin ev sahibi olmaları ve barınma ihtiyaçlarını karşılamalarına devlet desteği verilmiş olur. Söz konusu paralar hibe para olarak ödenmekte olup geri ödemesiz ve karşılıksız verilmektedir.

FAKİRLERE EV YARDIMI! DEVLETİN EV YARDIMI İLE EV ONARIM / TADİLAT YARDIMI BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden kabul edilen başvuru işlemlerinde uygulanan başvuru şartları ise şu şekilde sıralanmaktadır;

18 yaşını doldurmuş olmak,

2021 senesi için hane içinde kişi başına düşen gelirin 852 lira rakamını aşmaması,

Başvuru yapan kişinin yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan en az bir tanesini taşıması,

Tadilatı yapılacak olan evin tam hisseli tapusuna sahip olmak.

Emlak Haberleri Haberleri