Devletten Evi Olmayanlara Fakirlere Ev Yardımı! Kendi Evini Yapana Betonarme Ev Hibe Para Desteği İle 70 Bin TL Ödeniyor

Ev almak dar gelirliler için zorlaşırken fakirlere ev yardımı da araştırılıyordu. Betonarme ev yapanlara devlet desteği yardımı 70 bin TL oldu. Betonarme ev yardımı başvurusu nereden, nasıl yapılır?

Konut fiyatları her geçen gün biraz daha yükselmeye devam ederken yaşanan yükseliş ne yazık ki en çok dar gelirli vatandaşları olumsuz etkilemişti. Süreçte ev fiyatlarının 1 milyon lirayı aşması ile dar gelirli vatandaş için kira öder gibi ev sahibi olmak hayal haline gelirken vatandaşın çaresi olarak görülen TOKİ sosyal konut projelerinde bile fiyatlar ve peşinatlar yükselmişti.

Süreçte devlet insanların en önemli ihtiyacı olan barınma ihtiyacını karşılamak için bir kere daha devreye girdi. Yapılan açıklama ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü üzerinden barınma yardımı olarak betonarme ev yardımı ile ev almak yerine kendi evini yapmak isteyen dar gelirlilere 70 bin TL ödeneceği ilan edildi.

BETONARME EV YARDIMI: DEVLETTEN EVİ OLMAYANLARA, FAKİRLERE EV YARDIMI!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü yardımlara başladı! Dar gelirli vatandaşların da kendi evine sahip olmalarını sağlamak ve barınma ihtiyaçlarını gidermek için devlet yardım elini uzatırken bu kapsamda vatandaşlara 70 bin liraya kadar nakit para desteği sağlayacağını ilan etti.

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü barınma yardımları arasında yer alan yardımlar kapsamında aranılan muhtaçlık şartlarını taşıyan kişilere ev yardımı, eşya yardımı, tadilat yardımı, prefabrik ev hibe para desteği yanı sıra aynı zamanda betonarme ev yardımı başvurusu yapma imkanı da sunuldu.

BETONARME EV YARDIMI BAŞVURUSU NEREYE YAPILIR, HİBE PARA BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Dar gelirli vatandaşlara devletin ev yardımı yapacağı açıklandı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara kendi evlerini yapmaları amacı ile betonarme ev yardımı olarak 70 bin liraya kadar para yardımı yapılacağı ilan edildi.

Betonarme ev yapım yardımı başvuru şartları olarak ise;

Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olması,

En az yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine sahip olmak,

Betonarme ev yapılacak olan arsanın tam hisseli tapusuna sahip olmak şartlarını taşımaları gerekiyor.

Bu şartları taşıyan kişiler başvurularını Aile Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıfları üzerinden şahsen yapacaklar.

Haber Kaynağı: Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri