Devletten Hibe Para Müjdesi! İlk Kez Ev Alana, Evlenecek Gençlere Tam 82 Bin TL Karşılıksız, Geri Ödemesiz Devlet Desteği

İlk kez ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara devlet desteği tüm hızı ile devam ediyor. Devlet ilk defa ev sahibi olacaklara ve evlenecek gençlere çeyiz hesabı ve konut hesabı ile karşılıksız, geri ödemesiz hibe para desteği sağlıyor. İlk defa ev alacaklara devlet desteği 2020 yılı için devam ederken evlenecek genç çiftlere devlet desteği de çeyiz hesabı üzerinden sürüyor. Yeni evlenecek genç çiftlere devlet desteği ne kadar, konut hesabı nedir, çeyiz hesabı nasıl açılır, konut hesabı ve devlet k

İlk kez ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara devlet desteği tüm hızı ile devam ediyor. Devlet ilk defa ev sahibi olacaklara ve evlenecek gençlere çeyiz hesabı ve konut hesabı ile karşılıksız, geri ödemesiz hibe para desteği sağlıyor. İlk defa ev alacaklara devlet desteği 2020 yılı için devam ederken evlenecek genç çiftlere devlet desteği de çeyiz hesabı üzerinden sürüyor. Yeni evlenecek genç çiftlere devlet desteği ne kadar, konut hesabı nedir, çeyiz hesabı nasıl açılır, konut hesabı ve devlet katkısı şartları neler, ev alana devlet desteği nasıl oluyor?

Devletin 2020 yılı destek ve hibe para programları tüm hızı ile devam ediyor. Bunlardan en çok talep görenlerden ikisi ise konut hesabı ve çeyiz hesabı olarak öne çıkıyor. İlk defa ev alana devlet desteği verilmesi için açılan konut hesabı ile evlenecek gençlere devlet yardımı için çeyiz hesabı için ödemeler devam ediyor.



KONUT HESABI VE DEVLET KATKISI! İLK KEZ EV ALACAKLARA DEVLET DESTEĞİ



Devlet ev sahibi olmak isteyen kişileri tasarrufa yönlendirmek amacı ile konut hesabı sistemini devreye sokmuştu. Ev sahibi olmadan önce bankalarda konut hesabı açarak düzenli olarak para birikimi yapan kişilere ev sahibi olurken biriktirmiş oldukları paranın yanı sıra konut hesabı desteği ile 28 bin 548 liraya kadar devlet desteği adı altında hibe para ödemesi yapılmaktadır.



KONUT HESABI NEDİR, NASIL AÇILIR, KONUT HESABI OLAN BANKALAR HANGİLERİ?



Ziraat Bankası, Halkbank, Garanti Bankası, Yapı Kredi, TEB, İş Bankası gibi çok sayıda banka konut hesabı ile ev sahibi olmak isteyen kişilere yönelik olarak tasarruf hizmeti sunmaktadır. Bu hizmet kapsamında ev satın almak isteyen kişilere düzenli olarak para biriktirmeleri karşılığında hibe para desteği verilir.



Sadece kimlik belgesi ile bankaya başvuruda bulunarak konut hesabı açılabilmektedir.





İLK DEFA EV ALANLARA DEVLET DESTEĞ İLE 28 BİN TL HİBE PARA ÖDEMESİ!



Ev almadan önce konut hesabı açarak para biriktiren kişilere devlet 28 bin 548 liraya varan tutarlarda hibe para ödemesi yapmaktadır.



Konut hesabı açarak en az 36 ay ila 47 Ay arasında para biriktiren kişilere 2020 yılı konut hesabı devlet ödemesi teşvik parası 24 Bin 742 Lira



48-59 Ay arasında para biriktiren kişilere 2020 yılı konut hesabı devlet ödemesi teşvik parası 26 Bin 645,20 Lira



60 Ay arasında para biriktiren kişilere 2020 yılı konut hesabı devlet ödemesi teşvik parası 28 Bin 548 Lira lira olarak ödenecek.



Bu rakamlara göre çiftler ev almaları durumunda ayrı ayrı hesap açmaları durumunda 57 bin lira devlet desteği ödemesi yapılmaktadır.





İLK DEFA EVLENENLERE DEVLET YARDIMI! ÇEYİZ HESABI NEDİR, NASIL AÇILIR?



İlk kez evlenecek olan gençlere 27 yaşını doldurmadan önce evlenmeleri halinde devlet tarafından 22 bin TL hibe para ödemesi yapılmaktadır. Söz konusu ödemeden yararlanmak için bankalara kimlik belgesi ile başvuru yapılarak çeyiz hesabı açılması yeterlidir. Açılan hesaplarda en az 3 sene boyunca düzenli para biriktiren kişilere devlet katkısı olarak para ödemesi yapılmaktadır.



Devlet Destekli Çeyiz Hesabı 36-47 Ay Para Biriktirenler İçin Devlet Katkısı Oranı % 20 Azami Katkı Tutarı 7.967,70 Lira



Devlet Destekli Çeyiz Hesabı 48-59 Ay emlak365.com Para Biriktirenler İçin Devlet Katkısı Oranı % 22 Azami Katkı Tutarı 9.193,50 Lira



Devlet Destekli Çeyiz Hesabı 60 Ay ve Üzeri Para Biriktirenler İçin Devlet Katkısı Oranı % 25 Azami Katkı Tutarı 11.032,20 Lira oldu.



Evlenecek çiftlerin her ikisinin de hesap açması durumunda evlenirken devletten alacakları çeyiz hesabı desteği 22 bin 64 lira seviyesine çıkartılmış oldu.



Devletin konut ve çeyiz hesabı desteğinden yararlanan kişilerin alacakları devlet katkısı hibe para tutarı 82 bin liraya yükselmiş oldu. Bu rakam her sene Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan yeniden değerleme oranı rakamı üzerinden hesaplanarak yükseltilmekte olup isteyen kişiler vadeli hesap açarak aynı zamanda hesapta biriktirdikleri para için faiz geliri de elde edebilmektedir.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri