Devletten İlk Kez Ev Alanlara 30 Bin Lira Karşılıksız Hibe Para Yardımı Desteği!

Devletin konut satışlarını arttırmak ve vatandaşın tasarruf ederek ev sahibi olmasını teşvik etmek amacı ile başlatmış olduğu konut hesabı için destek miktarı 2020 yılında yükseldi.

Devletin konut satışlarını arttırmak ve vatandaşın tasarruf ederek ev sahibi olmasını teşvik etmek amacı ile başlatmış olduğu konut hesabı için destek miktarı 2020 yılında yükseldi. Ev almak için para biriktirmek isteyen kişilere devlet düzenli birikim yapmaları halinde 30 bin lira karşılıksız hibe para desteği verecek. Ancak söz konusu destek sadece ilk kez ev almak isteyenlere verilecek. Detaylar haberimizde...

Ev sahibi olmak isteyenlerin tasarruf etmeye yönlendirmek amacı ile konut hesabı sistemi hayata geçirilmişti.



Yeni sistem ile beraber ev satın almak isteyen kişiler için konut hesabı olan bankalar üzerinden hesap açarak düzenli olarak para biriktirmeleri durumunda biriktirmiş oldukları paraya ek olarak 30 bin lira da devlet desteği olarak hibe para ödemesi yapılacak.



KONUT HESABI NEDİR, NASIL AÇILIR?



Bankaların sunmuş oldukları birikim hesapları arasında yer almakta olup konut alımlarını tasarruf yaparak gerçekleştirmeyi teşvik etmek amacı ile kullanıma sunulmaktadır.



Konut hesabı açan bankalar üzerinden kişinin kimlik belgesi ile şahsen başvuru yapılması yeterli oluyor. Konut hesabı kişinin başvurusu ile açılıyor. Başvuru esnasında isteyen kişiler bir defalık toplu para yatırma hakkına da sahip oluyor.



Bu tutar her sene yeniden belirlenmekte olup 2020 yılına ilişkin olarak açıklanan sınır 57 bin 96 lira olarak uygulanmaktadır.



KONUT HESABINA FAİZ İŞLETİLİR Mİ?



Bu konu hakkında en hatalı bilinen bilgi ne yazık ki paranın faizsiz olarak 3 sene hesapta tutulacağı bilgisidir. İsteyen kişiler faizsiz konut hesabı açabileceği gibi isteyen kişiler için ise faizle konut hesabı açma hakkına sahiptir. 7 Nisan 2015 tarihi itibari ile tamamı kendi adına kayıtlı olmayan herkes konut hesabı açma hakkına sahiptir.



KONUT HESABINA DEVLET KATKISI 2020 YILINDA 30 BİN LİRA OLDU!



Açıklanan rakamlara göre 2020 yılında devlet katkısı en düşük 24 bin 741 lira ve en yüksek 28 bin 548 lira olarak belirlendi. En düşük aylık taksit tutarı ise 475,82 lira ve en yüksek 1.427 lira olarak uygulanmaktadır.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri