Devletten Kira Yardımı Alacaklara Mayıs Ayı Zammı! Kentsel Dönüşüm Kira Desteği 2020 Yılında Kaç TL Olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ödenen kira yardımı desteği ödemesi için 2020 yılı zammı bekleniyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ödenen kira yardımı desteği ödemesi için 2020 yılı zammı bekleniyor. Her sene Mayıs ayında ÇŞB tarafından açıklanan kentsel dönüşüm kira yardımı zam tutarı için geri sayım başladı. 2020 yılında kentsel dönüşüm kira yardımı kaç lira olacak, Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere illere göre 2020 kentsel dönüşüm kira yardımı kaç lira? Soruların yanıtları haberimizde...

Devletin ödediği kira yardımları arasında yer alan Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı tutarı için 2020 yılına ilişkin zam tutarının açıklanması bekleniyor.



KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI TUTARINA KAÇ LİRA ZAM GELİR, ZAM ORANI BELLİ Mİ?



Kentsel dönüşüm kira yardımı her sene Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan yeniden değerleme oranı üzerinden hesaplanmaktadır.



Bakanlık tarafından yayımlanan yeni tebliğ ile beraber 2020 yılı yeniden değerleme oranı rakamı olarak "Bilindiği üzere, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 298 inci maddesinin (B) fıkrasına göre, yeniden değerleme oranı, yeniden değerleme yapılacak yılın Ekim ayında (Ekim ayı dâhil) bir önceki yılın aynı dönemine göre Türkiye İstatistik Kurumunun Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksinde meydana gelen ortalama fiyat artış oranı olup, bu oranın Hazine ve Maliye Bakanlığınca Resmî Gazete ile ilan edilmesi gerekmektedir.



Bu hüküm uyarınca yeniden değerleme oranı 2019 yılı için % 22,58 (yirmiiki virgül ellisekiz) olarak tespit edilmiştir" denilerek söz konusu rakam yüzde 22,58 olarak açıklanmıştı.





İLLERE GÖRE EN DÜŞÜK VE EN YÜKSEK KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI TUTARI 2020 YILINDA KAÇ TL OLACAK?



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından illere göre kentsel dönüşüm rakamları belirlenmekte olup en düşük kentsel dönüşüm tutarı 715 lira olarak uygulanmakta olup en yüksek kentsel dönüşüm kira tutarı ise 1.150 lira olarak uygulanmaktadır.



Kentsel dönüşüm kira yardımı yüzde 22.58 olarak açıklanan yeniden değerleme oranı üzerinden zamlanması halinde en düşük 870 TL, en yüksek ise 1.409 liraya yükselecek.



Ankara, İstanbul ve İzmir'de kentsel dönüşüm kira yardımı tutarı 1.409 TL olarak ödenecek.



KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI DESTEĞİ NASIL ALINIR, BAŞVURU NEREYE YAPILIR?



Kentsel dönüşüm riskli yapı raporu alınan ya da riskli yapı bölgesi ilan edilen alanlarda konutları bulunan kişiler evlerini kentsel dönüşüme vermeleri durumunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı il / ilçe müdürlüklerine başvuruda bulunarak kira yardımı desteği almaktadır.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri