Devletten Kiracılara 1.150 TL Kira Yardımı ve 2 Bin 350 Lira Taşınma Parası Desteği Ödemesi

Devletin belirli koşullarda yapmış olduğu kira yardımları bulunmakla beraber bunlardan biri de kentsel dönüşüm kira yardımı ödemeleridir.

Devletin belirli koşullarda yapmış olduğu kira yardımları bulunmakla beraber bunlardan biri de kentsel dönüşüm kira yardımı ödemeleridir. Bu yardımlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı il / ilçe müdürlükleri ile belediyeler üzerinden ödenmektedir. Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar oldu, 2020 zammı açıklandı mı, illere göre kentsel dönüşüm kira yardımı kaç lira, kiracılara taşınma parası kaç lira ödeniyor?

Devlet kentsel dönüşüm projelerini desteklemeye devam ederken bu projelerden yararlanarak evini kentsel dönüşüme veren kişilere kira yardımı ve taşınma desteği ödemelerinde bulunuyor.



İLLERE GÖRE 2020 KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI VE TAŞINMA PARASI DESTEĞİ RAKAMLARI



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üzerinden kiracılara kira yardımı desteği yanı sıra taşınma parası da ödeniyor.





Yukarıdaki listede yer alan sarı bantlı iller için taşınma desteği 1.430 lira olarak ödenirken, Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde kentsel dönüşüm taşınma yardımı 2 bin 300 lira olarak hesaplara yatırılıyor.



Adana, Antalya, Bursa ve Konya illerinde ise kentsel dönüşüm kira yardımı 2 bin 170 lira olarak uygulanıyor.



Aydın, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van illerinde ise kentsel dönüşüm taşınma desteği 1.990 lira olarak ödeniyor.



Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Çorum, Elazığ, Kütahya, Ordu, Sivas, Tokat, Zonguldak, Batman, Çanakkale illerinde 1.810 lira olarak uygulanan söz konusu rakam Amasya, Bitlis, Edirne, Giresun, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Muş, Niğde, Rize, Siirt, Uşak, Yozgat, Aksaray, Şırnak, Osmaniye, Düzce illerinde 1.620 lira olarak hak sahiplerinin hesaplarına yatırılıyor.



KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA DESTEĞİ BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ OLAN EVRAKLAR NELERDİR?



a) Başvuru dilekçesi,



b) Başvuru sahibinin tüzel kişi olması halinde firmayı temsil yetkisine sahip kişiye ait imza sirküleri,



c) Riskli yapının tahliye edildiğine dair Adres Bilgileri Raporu veya ilgili belediyesinden alınacak yazı,



ç) Tapu belgesi ve Güncel Taşınmaz Kaydı,



d) Riskli yapının yıkım bilgisinin A.R.A.A.D. Bilgi Sistemine girilmiş olması,



e) Hak sahibine/vekiline ait T.C. Ziraat Bankası A.Ş. vadesiz TL hesap cüzdanı fotokopisi



KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA VE TAŞINMA YARDIMI PARASI BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?



Evini kentsel dönüşüme veren kişiler riskil yapı olarak belirlenen ve yıkım kararı çıkan taşınmazın bağlı olduğu il ve ilçe sınırları içeresinde yer alan Çevrve Şehircilik Bakanlığı Müdürlükeri ile belediyelerin ilgili birimlerinden kira yardımı başvurusu yapabiliyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri