Devletten Kiracılara En Düşük 715 TL Aylık Kira ve 1430 Lira Taşınma Yardımı!

Devletin düzenli kira yardımları arasında yer alan kentsel dönüşüm kira yardımı ile evini kentsel dönüşüme verenlere aylık en düşük 715 lira, en yüksek 1.

Devletin düzenli kira yardımları arasında yer alan kentsel dönüşüm kira yardımı ile evini kentsel dönüşüme verenlere aylık en düşük 715 lira, en yüksek 1.150 TL kira yardımı yapılıyor. Buna ek olarak devlet kiracılara taşınma masrafları için de destek veriyor ve en düşük 1.430 lira ve en yüksek 2 bin 300 TL olmak üzere taşınma desteği ödemesi gerçekleştiriyor. İllere göre kentsel dönüşüm kira yardımı ve destek ödeme tutarları haberimizde...

Devletin kira yardımları kapsamında kiracılara düzenli para desteği verilmektedir.



Kentsel dönüşüm kira yardımı bu program içerisinde yer almakta olup devletin kentsel dönüşüm kira yardımı 2020 yılında illere göre belirlenmekle beraber en düşük 715 TL ve en yüksek 1.150 TL olarak ödenmektedir.



KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER!




  • Başvuru dilekçesi,

  • Başvuru sahibinin tüzel kişi olması halinde firmayı temsil yetkisine sahip kişiye ait imza sirküleri,

  • Riskli yapının tahliye edildiğine dair Adres Bilgileri Raporu veya ilgili belediyesinden alınacak yazı,

  • Tapu belgesi ve Güncel Taşınmaz Kaydı,

  • Riskli yapının yıkım bilgisinin A.R.A.A.D. Bilgi Sistemine girilmiş olması,

  • Hak sahibine/vekiline ait T.C. Ziraat Bankası A.Ş. vadesiz TL hesap cüzdanı fotokopisi



İLLERE GÖRE 2020 KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI VE TAŞINMA PARASI DESTEĞİ OLARAK KAÇ LİRA ÖDENİYOR?





Kentsel dönüşüm kira yardımı illere göre belirleniyor. En yüksek kira yardımı 3 büyük şehir olan Ankara, İstanbul ve İzmir için aylık 1.150 TL olarak ödeniyor.



Adana, Antalya, Bursa ve Konya illerinde ise kentsel dönüşüm kira yardımı 1.085 lira olarak ödenirken Aydın, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van illerinde ise kentsel dönüşüm kira yardımı 995 lira olarak hesaplara yatırılıyor.



Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Çorum, Elazığ, Kütahya, Ordu, Sivas, Tokat, Zonguldak, Batman, Çanakkale illerinde kentsel dönüşüm kira yardımı 905 lira olarak hesaplanırken söz konusu rakam Amasya, Bitlis, Edirne, Giresun, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Muş, Niğde, Rize, Siirt, Uşak, Yozgat, Aksaray, Şırnak, Osmaniye, Düzce illerinde 810 lira üzerinden hesaplanıyor.



En düşük kira yardımı ise sarı bant içerisinde yer alan ve geriye kalan illerde 715 lira olarak gerçekleşiyor.



KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRACILARA YAPILAN TAŞINMA YARDIMI DESTEĞİ 2020!



Ev sahiplerinin yanı sıra kiracılara da kentsel dönüşüm yardımı yapılıyor. Oturduğu evi kentsel dönüşüme giren kiracılara da devlet taşınmaları için kullanılmak üzere bir defalık para yardımı yapılıyor. Taşınma yardımı parası olarak anılan bu tutarda yine illere göre belirlenmekle beraber en düşük 1.430 TL ve en yüksek 2 bin 300 TL olarar ödeniyor.



KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI VE TAŞINMA PARASI DESTEĞİ BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?



Yukarıda yer alan evraklarla beraber yaşadığınız şehir, ilçe ve beldelerde bulunan Çevre Şehircilik Bakanlığı Müdürlükeri ile belediyelerin ilgili birimleri üzerinden kira yardımı ile taşınma yardımı başvuru formu doldurabilirsiniz.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri