Devletten Prefabrik Ev Yapana 30 Bin TL, Betonarme Konut Yapanlara 40 Bin Lira Hibe Para Desteği Müjdesi!

Alt gelir grubu kişilere sosyal yardım programları kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde para ödemeleri tüm hızı ile sürüyor.

Alt gelir grubu kişilere sosyal yardım programları kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde para ödemeleri tüm hızı ile sürüyor. Bunlardan biri de devletin barınma yardımları olarak öne çıkıyor. Barınma yardımı programı kapsamında prefabrik ev yapanlara, betonarme ev yapımı için destek isteyenlere hibe para ödemesi yapılıyor. Konu hakkında Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklamalar, başvuru şartları, başvuru yerleri ve merak edilen detaylar haberimizde...

Devletin barınma yardımları için ödemeler tüm hızı ile devam ederken konu hakkında son açıklama Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapıldı.



Bakan Selçuk devletin ihtiyaç sahibi ailelere ödemiş olduğu barınma yardımlarını 2020 yılı için yükselttiklerini belirterek yeni yardım tutarlarını duyurdu.



BAKAN SELÇUK'TAN BARINMA YARDIMI DESTEĞİ MÜJDESİ!



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk devletin ödemiş olduğu barınma yardımları rakamlarında 2020 yılı için düzenlemeye gittiklerini belirterek "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik barınma yardımlarımız kapsamında betonarme ev yapımına ilişkin bir hanenin alabileceği azami destek tutarını 25 bin liradan 40 bin liraya, ev onarımında ise hane başına azami 15 bin liradan 20 bin liraya çıkardık.



Ayrıca prefabrik ev yapımı yardımı kapsamında bir hanenin alabileceği azami yardım tutarını da 20 bin liradan 30 bin liraya yükselttik. Daha önce 3 bin lira olan, afet olayları sonrasında yapılan ev eşyası yardımlarımızı 5 bin lira olarak revize ettik" diyerek yeni rakamları duyurmuş oldu.





PREFABRİK VE BETONARME EV YARDIMI İÇİN ARANILAN BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?



Muhtaç durumda olmak,



Hane halkı aylık gelir toplamının hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olması yani 701,32 lira rakamını aşmaması,



Yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan en az bir tanesine sahip olmak,



Onarımı yapılacak ya da üzerine prefabrik ev kurulacak olan arsanın tam hisseli tapusuna sahip olmak.



PREFABRİK EV YAPIMI DEVLET DESTEĞİ VE BETONARME EV YARDIMI HİBE PARA ÖDEMESİ İÇİN BAŞVURU NEREDEN YAPILIR?



Prefabrik ev yardımı başvurusu bakanlığın il ve ilçe müdürlükleri üzerinden aile yardımları programı kapsamında barınma yardımı olarak yapılacak.



PREFABRİK EV YAPANA DEVLET 30 BİN HİBE YAPIYOR!



Yapılan duyuru ile devletin barınma yardımları programı kapsamında prefabrik ev yapan kişilere 30 bin lira hibe para ödemesi yapılacağı ilan edildi.



2020 yılında ihtiyaç sahibi olduğunu kanıtlayan ve evi oturulmayacak derecede kötü durumda olan kişilere prefabrik ev yapmak istemeleri durumunda devlet 30 bin lira geri ödemesiz ve karşılıksız hibe para yardımı desteğinde bulunacak. Yani satın alacakları prefabrik evin 30 bin lirasını devlet ödeyecek.



BETONARME EV YAPANA DEVLET DESTEĞİ 40 BİN TL OLDU!



Aynı koşullar altında bulunan kişilerin betonarme ev yapmak istemeleri halinde alabilecekleri barınma yardımı desteği üst sınırı 40 bin TL olarak belirlendi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri