Devremülk sahiplerine yabancı tuzağı 5 milyon liralık vurgun yaptılar

Devremülk dolandırıcılığı alınan tüm önlemlere rağmen artmaya devam ederken yeni dolandırıcılık olayları yaşanmaya devam ediyor.

Devremülk dolandırıcılığı vakaları ne yazık ki artmaya devam ederken bu sefer devremülk almak isteyen kişiler değil devremülk sahipleri dolandırıcıların hedefi oldu. İstanbul merkezli olarak yapılan operasyonda sahip oldukları devremülkleri yabancılara daha yüksek fiyatlarla kiralayacakları umudu ile 29 kişinin yaklaşık 5 milyon TL dolandırıldığı ortaya çıktı. 

Devremülkü olan kişileri hedef alan dolandırıcılık çetesinin bu devremülkleri yüksek fiyatlarla yabancı uyruklu kişilere satma ve kiralama vaadinde bulundukları, bu vaat ile tapu ve reklam masrafları için bu kişileri kredi çekmeye bile razı ettikleri belirlendi. Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri yaşanan olayları ortaya çıkardı. 

YÜKSEK KAZANÇ HAYALİ İLE ELLERİNDEKİ PARADAN DA OLDULAR! 

Son dönemde yabancıların Türkiye'den konut alımlarına hız vermesi ve yüksek fiyatlar ödemesi dolandırıcıların da iştahını kabarttı. Dolandırıcılar daha fazla para kazanmak isteyen devremülk sahiplerini tuzaklarına düşürürken bunun son örneklerinden biri de İstanbul'da yaşandı. İstanbul'da 29 kişiden sahip oldukları devremülkü yabancılara yüksek fiyatlarla satma vaadi ile vurgun yaptığı belirlenen bir çete çökertildi. 

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan operasyonda 7 zanlı dolandırıcılık şüphesi ile göz altına alınırken bu kişilerin 29 vatandaşı yüksek kazanç vaadi ile dolandırdıkları ve 5 milyon liralık vurgun yaptıkları ortaya çıktı. Konu hakkında soruşturma devam ediyor. 

Emlak Haberleri Haberleri