Diyarbakır Elazığ Yolu Devegeçidi Köprüsü ve Bağlantı Yolları Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarafından Açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ulaşım açısından büyük önem taşıyan Diyarbakır Elazığ Yolu Devegeçidi Köprüsü ve Bağlantı Yolları düzenlenen tören ile açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ulaşım açısından büyük önem taşıyan Diyarbakır Elazığ Yolu Devegeçidi Köprüsü ve Bağlantı Yolları düzenlenen tören ile açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan konuşmanın ardından köprünün açılış kurdelasını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adi Karaismailoğlu kesti.

Korona virüs salgınına rağmen alınan önlemlerle şantiyelerde çalışmalar devam ederken tamamlanan projeler de bir bir açılıyor. Bunlardan biri de Diyarbakır Elazığ Yolu Devegeçidi Köprüsü ve Bağlantı Yolları oldu.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüs salgını nedeni ile Vahdettin Köşkünden video konferans yöntemi ile katıldığı açılış töreninde dev ulaşım projesi hizmete sokuldu.



DEVEGEÇİDİ KÖPRÜSÜ ULAŞIMA AÇILDI!



Açılış töreninde projenin önemine değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardındaki köprü 1142 metre (2x571 metre) uzunluğunda yapıldı. Bağlantı yollarıyla birlikte projedeki toplam uzunluk 1740 metreyi buluyor.



Projeyle Diyarbakır'ın kuzeye açılan kapısı niteliğindeki Ergani-Elazığ yolunda güvenli ve konforlu ulaşımın sağlanması amaçlanırken, Devegeçidi Köprüsü ve bağlantı yollarıyla vadideki yüksek eğimler iyileştirilerek, yolun geometrik standardı artırıldı" diyerek proje sayesinde yakıt ve zamandan tasarruf edileceğini dile getirdi. Proje kapsamında yapılan köprü ile kesintisiz ve güvenli trafik akışı sağlandı.





CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN AÇILAN DEVEGEÇİDİ KÖPRÜSÜ NEREDE?



Açılışı bugün düzenlenen tören ile gerçekleştirilen Devegeçidi köprüsü Diyarbakır'ı Elazığ'a bağlayan Diyarbakır-Ergani yolu üzerinde bulunuyor. Adını üzerine yapılmış olduğu Devegeçidi Vadisi'nden alıyor.



Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri