Diyarbakır ve Erzurum İçin Kritik Karar! Dokuzçeltik Mahallesi ve Yakutiye Palandöken Kentsel Dönüşüm Alanı İlan Edildi

22 Nisan 2022 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla alınan kentsel dönüşüm kararları ilan edildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararlar kapsamında uzun süredir beklenen kentsel dönüşüm kararları çıkarılmış oldu. 22 Nisan 2022 tarihli 31817 sayılı Resmi Gazete ile yayımlanan kararlar ile Diyarbakır İli, Yenişehir İlçesi, Dokuzçeltik Mahallesi ile Erzurum İli, Yakutiye ve Palandöken İlçeleri kentsel dönüşüm alanı ilan edildi.

Söz konusu kararlar kapsamında uzun süredir çarpık yapılaşma ve deprem riski nedeniyle kentsel dönüşüm müjdesi bekleyen 2 il ve 3 ilçede sonunda beklenen karar alınmış oldu. Kararın ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülecek olan kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanacağı belirtiliyor.

Diyarbakır İli, Yenişehir İlçesi, Dokuzçeltik Mahallesi Sınırları İçerisinde Yer Alan Bazı Alanların Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı İlan Edilmesine İlişkin Karar (Karar Sayısı: 5498)

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçe sınırları içerisinde yer alan Dokuzçeltik Mahallesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan karar kapsamında kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildi. Karar kapsamında kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edilen bölge içerisinde yer alan ve harca esas değer üzerinden belediyelere devredilen Hazineye ait taşınmazlar, kentsel dönüşüm ve gelişim amacına yönelik imar planı ve uygulaması yapılmadan satışa sunulmayacak.

Erzurum İli, Yakutiye ve Palandöken İlçeleri Sınırları İçerisinde Bulunan Bazı Alanların Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı İlan Edilmesine İlişkin Karar (Karar Sayısı: 5499)

5499 sayılı Cumhurbaşkanı kararı kapsamında Erzurum il sınırları içerisinde yer alan Yakutiye ve Palandöken ilçeleri kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildi.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri