Diyarbakır'da Kiralara Fahiş Zam! 1.000 TL'lik Evin Kirası 4.500 TL'ye Fırladı!

Diyarbakır'da emlak sektöründe kira artışı tartışmaları yaşanmaya başlandı. Kurban Bayramı öncesinde 1.500 TL'ye kiralanan evler tayin yoluyla şehre geleceklerin artması ve üniversite öğrencilerinin Diyarbakır'a geleceği dönemin yaklaşması nedeniyle 4.500 TL'ye kadar yükseldi.

Diyarbakır'da emlak sektöründe kira artışı tartışmaları yaşanmaya başlandı. Kurban Bayramı öncesinde 1.500 TL'ye kiralanan evler tayin yoluyla şehre geleceklerin artması ve üniversite öğrencilerinin Diyarbakır'a geleceği dönemin yaklaşması nedeniyle 4.500 TL'ye kadar yükseldi.

Diyarbakır'da emlak sektöründe son 2 haftada kiraların fahiş oranlarda artması tartışma yarattı. Kentin en büyük sorunlarından birisi olarak gösterilmeye başlanan kira artışları hem emlakçıları hem de ev kiralamak isteyen vatandaşları zor durumda bıraktı.



DİYARBAKIR'DA KİRALIK EV SORUNU PATLADI!



Kurban Bayramı öncesinde Diyarkabır'da evlerin ortalama kiralama fiyatları 1.000 TL ile 1.500 TL arasında değişim gösteriyordu. Ancak son iki haftalık süreçte bu fiyatlara fahiş oranlarda zam yapıldı. Tayin yoluyla Diyarbakır'a gidecek olan kamu görevlileri, düğün mevsimi dolayısıyla ev kiralayacak olan vatandaşlar ve üniversite eğitimleri için Diyarbakır'da yaşamak zorunda olan öğrencilerin bu mecburiyetlerini ev sahipleri kiralara zam olarak yansıttı



Konu hakkında Diyarbakır Emlakçılar Derneği Başkan Yardımcısı Fırat Akçakmak bir açıklamada bulunarak, “Yaklaşık 40 gün kadar önce ev fiyatlarında artış gerçekleşti. Bu artışı arsa fiyatları takip etti ve son olarak da kira fiyatları ciddi anlamda yükseldi. İnsanlar bu fiyat farkları yüzünden mağduriyet yaşamaya başladılar. Kiracılar ev bulmak istiyorlar ama bu fiyatlarla kimse ev kiralamaz.” dedi.



EMLAKÇILAR BAĞLAR İLÇESİNDE İMAR İSTİYOR



Yaşanan sorunun çözümünün rekabetçi bir piyasa oluşturmaktan geçtiğini söyleyen Fırat Akçakmak, “Rekabetçi bir piyasa yaratmadan fiyatları makul seviyeye çekmek mümkün değil. Bunun için de Bağlar ilçesinin farklı mahallelerini imara açmak gerekiyor. İmar sıkıntısı olduğundan arsa fiyatları yüksek oranda zamlandı. Buna bağlı olarak konut ve kira fiyatları da aynı derecede artış gösterdi.” ifadelerini kullandı.



EVİNE 4.500 TL KİRA İSTEYEN VAR



Gayrimenkul Danışmanı Cezayir Tunçbilek ise yeni inşaat çalışmalarının olması gerektiğine dikkat çekerek, “1.000 TL'ye kiralanan evin fiyatı şu anda 4.000 TL oldu. Bunun nedeni Diyarbakır'da yeni konut yapımının gerçekleşebileceği alanların olmamasıdır. Tayini çıkan memurlar geldi ama ev bulamıyorlar. İnsanlar maaşlarının çoğunu kiraya vermek istemiyorlar. Emlakçı olarak ev sahiplerinden 2 aydır kliralı kev bulamıyorum. Yeni yapılan evler için 4.500 TL kira isteyen var.” dedi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri