Doğuş İnşaat Ukrayna'da 3 Milyar Liralık Köprü İhalesi Kazandı!

Türk Müteahhitler yurt dışında kazanmış oldukları büyük başarıları ile gururlandırmaya devam ediyor.

Türk Müteahhitler yurt dışında kazanmış oldukları büyük başarıları ile gururlandırmaya devam ediyor. Azerbaycan Merkez Bankası inşaat ihalesini Tekfen İnşaat'ın kazanmasının ardından bir büyük başarı da Doğuş İnşaat tarafından elde edildi.

Çin'den sonra dünyada en çok iş yapan müteahhitler sıralamasında ikinci basamakta yer alan Türk İnşaat Şirketleri 2021 yılına son derece hızlı bir giriş yaptı. Tekfen İnşaat düzenlenen Azerbaycan Merkez Binası inşaat işi ihalesini kazanırken, Doğuş İnşaat ise Ukrayna'da yapılacak olan köprü ihalesini vermiş olduğu 2 milyar 927 milyon liralık teklif ile kazanmayı başardı.



DOĞUŞ İNŞAAT UKRAYNA KREMENÇUK'TA YER ALAN KÖPRÜYÜ İNŞA EDECEK!



Son dönemde yapmış olduğu varlık satışları ile sıkıntılı ekonomik dönemi atlatmak için yoğun çaba gösteren Doğuş Grubu şirketleri arasında yer alan Doğuş İnşaat büyük bir başarıya imza attı.



Ukrayna Devlet Karayolları Kurumu Ukravtodor tarafından yapılan resmi açıklama ile ulaşımda büyük önem taşıyan Ukrayna'nın Kremençuk şehrinde hayata geçirilecek olan dev köprü inşaatı işi ihalesini kazanan şirketin Doğuş İnşaat ve Ticaret AŞ olduğu ilan edildi.



Vermiş olduğu 2 milyar 927 milyon liralık teklif ile ihaledeki rakiplerini geride bırakmayı başaran Doğuş İnşaat eğik askı metodojisi kullanılarak inşa edilecek olan toplam uzunluğu 1,7 km. olarak belirlenen köprüyü 48 ay süre zarfından tamamlayarak teslim edecek.



Ferit Şahenk'in sahip olduğu Doğuş Holding yurt dışında bulunan marina ve taşınmazları hakkında vermiş olduğu satış kararları ile gündeme gelmiş, şirketin ekonomik olarak zor durumda olduğu ve bu nedenle satışlara hız verdiği iddia edilmişti. Doğuş İnşaat tarafından Ukrayna'da kazanılan dev ihale Tekfen İnşaat sonrası 2021 yılı için Türk Müteahhitlerin yurt dışı projelerde olan başarısını göstermesi açısından Türk müteahhitlik sektöründe sevinç yarattı.



Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri