Doları Bilen Adam Remzi Özdemir Yazdı: Kredi Faiz İndirimi Yeni Konut Çılgınlığı Yaratacak!

Bankaların yükselen kredi faiz oranları sonrasında Merkez Bankası Şahap Kavcıoğlu tarafından yapılacak olan yeni faiz indirimi müjdesi beklenmeye başlanmıştı. Dolar kuru hakkında yapmış olduğu başarılı tahminler ile yakından takip edilen Remzi Özdemir bu seferde kredi faiz indirimi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Merkez Bankası ne zaman faiz indirimi yapar, konut kredisi ve ihtiyaç kredisi faiz oranları düşer mi, ne zaman düşecek, faiz oranları düşerse konut fiyatları nasıl etkilenir?

Merkez Bankası Başkanı olarak atanmadan önce sürekli yükselen faiz oranlarını eleştiren ve düşük faiz politikası görüşünü savunan Şahap Kavcıoğlu'nun Merkez Bankası Başkanı olarak atanmasının ardından gözler Merkez Bankası politika faiz oranı rakamlarına çevrilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevinden alınan Naci Ağbal'ın yerine Merkez Bankası Başkanı olarak atanan Şahap Kavcıoğlu yapmış olduğu her açıklamasında enflasyon rakamlarında düşüş yaşanmadan politika faiz indirimi yapmayacaklarını dile getirse de ekonomistlerin dahi beklentisi faiz indirimi olacağı yönünde gerçekleşmişti.

REMZİ ÖZDEMİR'DEN FAİZ İNDİRİMİ TAHMİNİ: KONUT ÇILGINLIĞI FAİZ İNDİRİMİ BEKLİYOR!

Konuyu Yeniçağ Gazetesindeki köşesine taşıyan dolar kurunun başarılı tahmincisi Remzi Özdemir kendisine son dönemde en çok sorulan sorunun faiz indirimi olduğunu belirterek herkesin faizleri konuştuğunu söyledi.

Yeni Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu tarafından son derece sert bir faiz indirimi yapılacağı beklentisinin piyasada herkes tarafından konuşulduğunu belirten Özdemir, Türk halkının faiz denilince aklına sadece ihtiyaç ve konut kredisi geldiğini belirterek ay sonunu getiremeyen insanların bütçelerini çevirmek için ihtiyaç kredisine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Özellikle de borç kapatma kredisi paketleri ile borcun tek bir yere olması nedeni ile ihtiyaç kredisi çeken kişilerin son derece fazla olduğunu belirten Özdemir "Bunu yapan insanlar 3 ay sonra o limiti yeniden kullanmaya başlar, yükselen faiz oranları bu kişileri çok mağdur etti.

Yeniden yapılandırma ve benzeri kredi işlemleri için bu kesim faiz indirimi yapılmasını bekliyor. Kira ödemek yerine ev sahibi olmak isteyen kişiler ise konut kredisi faiz indirimi müjdesi bekliyor. Bu insanlar faiz düşünce koşa koşa bankaya gidiyorlar.

KONUT KREDİSİ FAİZ İNDİRİMİ YAPILDI, MÜTEAHHİTLER 300 BİN LİRALIK EVİ 500 BİN LİRAYA PEYNİR EKMEK GİBİ SATTI!

Temmuz ve Ağustos ayında vatandaş bankalara akın etti, müteahhitler ve ev sahipleri 300 bin liraya satmakta zorlandıkları evi kredi faiz indirimi yapılınca 500 bin liraya peynir ekmek gibi sattılar. Konut satışları tüm zamanların en yüksek rakamlarına ulaşarak rekor üzerine rekor kırdı.

Bankalar zarar etmiş gibi görünseler de kredi çekmek isteyen kişilere satmış oldukları sigorta ve paketler ile fazlası ile geri aldı" diyerek süreçte kamu bankaları tarafından verilen çok sayıda ek ürün için şikayet yağmuru oluştuğunu iddia etti.

Türkiye'nin yeni bir konut çılgınlığı için faiz indirimi beklediğini dile getiren Özdemir hükümetin daha fazla faiz oranlarını yüksek tutmayacağını iddia ederek faiz indiriminin yakın olduğunu söylerek "onun için tam ev alma zamanı" diyerek konut kredisi faiz indirimi yapıldığı anda ev almaya koşan kişileri eleştirdi.

Emlak Haberleri Haberleri