Dolarla Fiyat Verilmeye Başlandı, Zamlarla İnşaat Sektörü Krize Girdi! İstanbul, Ankara, İzmir İnşaat Demiri Fiyatları!

Dolar kurunda meydana gelen dalgalanmalar inşaat demiri piyasasında yeni uygulamaları ve zamları beraberinde getirdi. İstanbul, Ankara, İzmir 1 ton kalın ve ince inşaat demiri ne kadar oldu?

Türkiye'de inşaat maliyetlerindeki yükseliş trendi devam ediyor. Küresel piyasada fiyatlanan inşaat yapı malzemelerinden olan inşaat demirinde de bu kapsamda fiyat yükselişleri meydana geliyor. Gerçekleşen fiyat artışları artık inşaat sektörünün hesaplarını günde bir kaç defa yenilemesine neden oluyor. Dolar kurunda artışlar oldukça inşaat demiri fiyatları da yükseliyor.

DOLARLA İNŞAAT DEMİRİ SATIŞLARI BAŞLADI!

İnşaat demiri satışı yapan fabrikalar ve tüccarlar artık müşterilere Türk lirası cinsinden fiyat vermemeye başladılar. Bugün dolar kuru değişimleri nedeniyle inşaat demiri fiyatları gün boyu revize edilmek zorunda kalındı. Tüccarların pazarlık aşamasında dahi müşterilere farklı fiyat vermek zorunda kaldıkları bildirildi. Bunun için de dolar üzerinden fiyatlamalar yapıldığı ve müşterilere de dolar hesaplamasıyla satış gerçekleştirildiği bildirildi.

FABRİKALAR SATIŞ YAPMAKTA ZORLANDILAR

Dolar kurunda meydana gelen yükselişlerin etki altında bıraktığı inşaat demiri için fabrikalar bugün ortalama olarak ton başına KDV hariç olmak üzere 730 Dolar ile 745 Dolar arasında bir fiyat belirlediler. Ancak fabrikalar meydana gelen bu fiyat dalgalanmasından dolayı satış yapmak istemediler. Piyasadaki bu gelişmelerle beraber inşaat sektöründe demir krizi iddiaları yükselmeye başladı. Bu iddialara göre devletten iş alan inşaat firmaları iş bırakma veya iş alınan kurumlarla işlerin iptali için görüşmelere başladıkları ifade edildi. Tüm bu gelişmeler ışığında inşaat demiri fiyatlarındaki yükselişler gün boyu devam etti.

İSTANBUL, ANKARA, İZMİR İNŞAAT DEMİRİ FİYATLARI

İnşaat demiri fiyatlarının güncel rakamları merak ediliyor. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere farklı illerdeki inşaat demiri fiyatları hakkında alınan son bilgiler ve 1 ton kalın ve ince inşaat demirin güncel fiyatları şöyle:

ANKARA 1 TON İNŞAAT DEMİRİ GÜNCEL FİYATLARI

Kalın: 11.300 TL
İnce: 11.500 TL

İSTANBUL 1 TON İNŞAAT DEMİRİ GÜNCEL FİYATLARI

Kalın: 11.470 TL
İnce: 11.590 TL

KARABÜK 1 TON İNŞAAT DEMİRİ GÜNCEL FİYATLARI

Kalın: 11.200 TL
İnce: 11.400 TL

İSKENDERUN 1 TON İNŞAAT DEMİRİ GÜNCEL FİYATLARI

Kalın: 11.150 TL
İnce: 11.270 TL

İZMİR 1 TON İNŞAAT DEMİRİ GÜNCEL FİYATLARI

Kalın: 11.200 TL
İnce: 11.350 TL

SAMSUN 1 TON İNŞAAT DEMİRİ GÜNCEL FİYATLARI

Kalın: 11.350 TL
İnce: 11.470 TL

Emlak Haberleri Haberleri