Dövizle Kira Sözleşmesi İçin Kur Belirlendi, Kira Artış Oranı TÜFE Üzerinden Hesaplanacak!

Dövizle kira sözleşmesi imzalayan tarafları ilgilendiren dövizle kira yasağı tebligatı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Dövizle kira sözleşmesi imzalayan tarafları ilgilendiren dövizle kira yasağı tebligatı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Detaylar yavaş yavaş belli olmaya devam ediyor....

Dün yapılan açıklama ile Hazine ve Maliye Bakanlığı dövizle kira sözleşmesi yasağı için yapılacak olan düzenlemenin görüşmelere açıldığını duyurmuştu.



Döviz Kuru Belirsizliği Sona Erdi



Dövizle kira sözleşmesini Türk Lirasına çevirmek isteyen taraflar arasında ki en büyük sorun hangi kurun kullanılacağı konusuydu.



Dün yapılan açıklama ile bu belirsizliğe bir nokta koyuldu ve 2 Ocak 2018 tarihi ile bu tarihten önce yapılan sözleşmelerde 2 Ocak 2018 tarihli dolar kuru temel alınacak.



Kira sözleşmeleri her yıl yenilenecek ve bu yenilemede yapılacak olan zam oranı olarak Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan TÜFE rakamları kullanılacak.



Taşınmaz sahipleri bu oranın üzerinde zam yapamayacak. Tarafların kira sözleşmelerini yenilemeleri için 30 günlük süreleri bulunuyordu ve bu tarih uzatılmazsa 13 Ekim 2018 tarihinde sona erecek.



Hazine ve Maliye Bakanlığı taslak üzerinde görüşmeler sonrasında bir değişiklik yaparsa bu tarihe kadar değişiklik Resmi Gazete'de yayımlanarak taraflara bildirilerek hayata geçirilecek.



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"


Emlak Haberleri Haberleri