DSİ Kararıyla Arazi Toplulaştırması Yapılan Yerler Resmi Gazete İle Yayımlandı!

Arazi toplulaştırma kararları 7 Haziran tarihli Resmi Gazete ile yayımlandı. Diyarbakır, Sivas, Muş arazi toplulaştırma kararları ile DSİ tarafından belirlenen yeni yerler!

Verimli tarım arazilerinin bölünerek satılmasını engellemek amacı ile hayata geçirilen arazi toplulaştırma uygulaması kapsamında yeni alınan toplulaştırma kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yayımlanan kararlar kapsamında Diyarbakır'ın Çermik, Kayapınar ve Hazro ilçelerinde, Sivas'ın Akıncılar, Gölova, Suşehri, Koyulhisar, Merkez, Ulaş ve Hafik ilçelerinde, Muş'un Bulanık, Merkez ve Korkut ilçelerinde belirlenen alanlarda arazi toplulaştırması yapılacağı ilan edildi.

Diyarbakır İli, Çermik, Kayapınar ve Hazro İlçelerinde Bulunan ve İsimleri Belirtilen Yerlerde Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 5711)

Sivas İli, Akıncılar, Gölova, Suşehri, Koyulhisar, Merkez, Ulaş ve Hafik İlçelerinde Bulunan ve İsimleri Belirtilen Yerlerde Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 5712)

Muş İli, Bulanık İlçesinde Bulunan ve İsimleri Belirtilen Yerlerde Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 5713)

Muş İli, Merkez ve Korkut İlçelerinde Bulunan ve İsimleri Belirtilen Yerlerde Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 5714)

6200 sayılı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce Yürütülen Hizmetler Hakkında Kanunun ek 9 uncu maddesi kapsamında, kamu yararı gözetilerek belirtilen yerlerde arazi toplulaştırması yapılacak. Teknik olarak uygun olmayan alanlar toplulaştırma kapsamı dışında tutulacak. Böylelikle verimli tarım arazilerinin korunması amaçlanıyor.

Haber Kaynağı: Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri