Dubleks prefabrik ev fiyatları! 150 metrekare villa tipi prefabrik evler kaç TL?

Prefabrik ev yaptırmak isteyenleri sayısı her geçen gün artarken bu evlerin fiyatları da yoğun bir şekilde araştırılıyor. Dubleks prefabrik evlerin fiyatları ne kadar? Dubleks prefabrik ev yapım süresi...

Prefabrik evler son dönemlerde müstakil bir yaşam alanının en ekonomik yolu olmaya başladı. Ev yaptırmaya uygun bir arazisi olanlar aileleri ile yaşayabilecekleri prefabrik evleri gayet makul fiyatlarla yaptırabiliyorlar. Bu da prefabrik ev sektörünün her geçen gün daha da gelişmesini sağlıyor. Prefabrik evlere dair tüm detaylar merak konusu edilip araştırılıyor? 

NEDEN PREFABRİK EV?

Prefabrik ev yaptırmanın bazı avantajları bulunuyor. Bu avantajlar bu evlerin tercih edilmesinde etkili oluyor. Ana motivasyon kaynağı elbette bu evlerin uygun fiyatları oluyor. Betonarme evlere göre prefabrik evler çok daha ucuza mal edilebiliyor. Nitelik açısında ise betonarme evler ile arasında çok fazla fark olmamasından dolayı prefabrik evler bir adım öne çıkıyor. hatta prefabrik evlerin ek olarak artıları bulunuyor. Bu evlerin bir başka yere taşınıp kurulabilmesi, tadilat maliyetlerinin düşük olması, kullanım ömrünün 50 yılı dahi bulabiliyor olması prefabrik ev tercihlerinde etkili oluyor. 

PREFABRİK EV İZİN ALMADAN YAPILIR MI?

Prefabrik ev yaptırmak isteyenlerin en çok merak ettikleri  konulardan birisi de bu evlerin imar açısından durumudur. Genellikle prefabrik evlerin imar izni gerektirmediği düşünülmektedir. Ancak durum hiç de öyle değildir. Bir arazi üzerinde ev yapma izni yoksa o araziye prefabrik ev de kurulamaz. Bunun için prefabrik ev yaptırmadan önce arazinin bulunduğu yerin belediyesinin imar müdürlüğü ile irtibata geçerek bilgi alınması faydalı olacaktır. 

PREFABRİK EV FİYATLARI ARASINDA NEDEN ÇOK FARK VAR?

Prefabrik ev piyasasında tam bir fiyat karmaşası yaşanabiliyor. Firmadan firmaya uygulanan fiyat politikası ile aynı nitelikteki evler arasında 2 kat dahi fark olabiliyor. Serbest piyasa koşullarından kaynaklanan bu durumun ana nedeni prefabrik evlerin yapımındaki kaliteli malzeme ayrıntısından kaynaklanmaktadır. Kaliteli malzeme kullanıldıkça fiyat da artmaktadır. Ancak her pahalı prefabrik ev çok kaliteli malzemeden üretilmiş değildir. Bundan dolayı detaylı fiyat araştırması yapılmalıdır. 

DUBLEKS PREFABRİK EV FİYATLARI NE KADAR?

Prefabrik evlerde son dönemlerde dubleks yapılar çok daha fazla ilgi görmeye başladı. Bu evlerin villa tarzında olması ve özel projeler şeklinde üretilmeleri talepleri yükseltiyor. Prefabrik evlerde dubleks yapılar metrekareye göre fiyatlanmaktadır. 80 metrekarelik dubleks prefabrik evler ortalama 250 Bin TL'ye yaptırılabiliyor. Ancak 150 metrekarelik bir prefabrik ev için 500 Bin TL'yi gözden çıkarmak gerekiyor. Bu fiyatlar malzeme kalitesine göre çok daha üst seviyelere çıkabiliyor.

Emlak Haberleri Haberleri