Dumankaya, Fi Yapı ve İnanlar İnşaat Mağdurları Hakkında TMSF'den Yeni Açıklama!

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında el konulan şirketler arasında yer alan çok sayıda şirket TMSF yönetimine verilmişti.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında el konulan şirketler arasında yer alan çok sayıda şirket TMSF yönetimine verilmişti. Bu şirketler arasında yer alan inşaat şirketleri nedeni ile çok sayıda kişi mağduriyet yaşamış, hem bu şirketlerin konut projeleri ile ev sahibi olmak isteyenler hem de malzeme veren firmalar sorun yaşamıştı.

Konu hakkında yeni açıklamalarda bulunan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal bünyelerinde 640 tanesi aktif olmak üzere toplamda 796 şirket bulunduğunu söyledi. Bu şirketler arasında yer alan Dumankaya, Fi Yapı ve İnanlar şirketlere ait 8 bin 500 mağdur bulunduğunu dile getiren Gülal son durum hakkında bilgi verdi.

ADRES SANCAKTEPE VE VADİ KONUT PROJESİ SON DURUM NE?

Vatandaşların mağduriyetlerini gidermek için çalıştıklarını belirten TMSF Başkanı Gülal “TMSF’ye devredilen Dumankaya, Fi Yapı ve İnanlar şirketlerinin yaklaşık 8 bin 500 mağdur vardı. Bu süreçte rahatsızlığı derinden hissettik. Dumankaya ile alakalı 4 bin 440 mağdurun 3 bin 91’inin mağduriyetini giderdik. Bizden tapu bekleyen 1.995 kişiden 1.694’üne tapusunu teslim ettik. Firmalara iş yapıp parasını alamayan 883 tedarikçinin 703’ünün mağduriyetini giderdik.

Giremediğimiz Adres Sancaktepe ve Vadi projelerine başlamak suretiyle 4 bin 440 mağdurun tamamının mağduriyetini gidermeyi hedefliyoruz" diyerek 4 binden fazla kişinin beklemiş olduğu müjdeli haberi verdi. Çalışmaların kesin olarak ne zaman başlayacağı yönünde bir bilgiye yer verilmezken ev sahibi olmak için satış sözleşmesi imzalayarak projeden konut almak için ödeme yapan ve mağdur olan kişiler sürecin biran önce başlatılmasını bekliyor.

Emlak Haberleri Haberleri