Dünya Genelinde En Çok Parayı Türkiye'de Konut Yatırımı Yapanlar Kazandı!

Türkiye'de konut satış rakamları 2020 yılında düşük faizli kredi desteklerinin de etkisi ile tüm zamanların rekorunu kırarken konut fiyatları da yukarı yönlü hareketini sürdürmüştü.

Türkiye'de konut satış rakamları 2020 yılında düşük faizli kredi desteklerinin de etkisi ile tüm zamanların rekorunu kırarken konut fiyatları da yukarı yönlü hareketini sürdürmüştü. Clubhouse uygulaması üzerinden gerçekleştirilen Gayrimenkul 2021 Projeksiyonu oturumu ile Türkiye'de konut fiyatları, konut yatırımı, yabancıların konut alımları gibi konular masaya yatırıldı.

KONUT YATIRIMI HER ZAMAN EN ÇOK KAZANDIRAN YATIRIMLAR ARASINDA YER ALIYOR!

Uygulama üzerinden özel bir röportaj gerçekleştiren Dünya Gazetesi Köşe Yazarı Kerim Ülker konut sektörü hakkındaki sorularını Demay Genel Müdürü Ali Gökçiler’e yöneltti. Gökçiler 2021 yılından gayrimenkul sektörü olarak umutlu olduklarını belirterek “Her zaman en çok kazandıran enstrümanların başında gayrimenkul geliyor. Konut Fiyat Endeksi’ne göre Türkiye’de konut bir yılda yüzde 30,3 artış gösterdi. Türkiye gayrimenkulün değerleme sıralamasında dünyada birinci” diyerek gayrimenkul yatırımının uzun vadede her zaman getiri sağladığına dikkat çekti.

2021 YILI İÇİN YABANCIYA SATIŞ HEDEFİ 50 BİN ADET KONUT!

Röportaja katılan Inhouse Global Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven ise yabancılara konut satışı hedeflerinden bahsetti. Türkiye'de yabancılara konut satışı 2020 yılında pandemi nedeni ile hız kesmiş, kırılan büyük konut satışı rekoruna rağmen yabancıya konut satışı istatistikleri sınırlı kalmıştı. Ergüven 2021 yılı için özellikle de ikinci yarıyı kapsayan Haziran ayından itibaren yabancıya konut satışı rakamlarında yukarı yönlü son derece sert bir kırılma beklediklerini dile getirerek bu sene sektörün hedefinin yüksek olduğunu söyledi.

Bu yüksek hedefi yakalamak için çok çalıştıklarını belirten Ergüven özellikle de Avrupa ülkelerinden yoğun talep girişi beklediklerini, gayrimenkul sektörü olarak tanıtım çalışmalarına hız verdiklerini ve bu satışlardan Türkiye'ye 10 milyar dolarlık giriş beklediklerini dile getirdi.

Emlak Haberleri Haberleri