Dünyanın En Pahalı Şehri Hong Kong'da Mikro Apartmanlar! 25 M2 Evlerde Tuvalet Mutfakla Aynı Yerde

Konut fiyatlarının el yaktığı ve dünyanın en pahalı şehri olarak gösterilen Hong Kong'ta yaklaşık 8 milyon kişi yaşıyor.

Konut fiyatlarının el yaktığı ve dünyanın en pahalı şehri olarak gösterilen Hong Kong'ta yaklaşık 8 milyon kişi yaşıyor. Şehirde ev fiyatları çok pahalı olduğu için mikro apartmanlar inşa ediliyor. Toplam büyüklüğü 25 metrekare olan evlerde insanlar zorlu bir hayat mücadelesi verirken tuvalet ile mutfağın aynı alanda olduğu mikro evlerin resimleri büyük dikkat çekti. Detaylar haberimizde...

Toplam büyüklüğü sadece 25 metrekare olan evlere sahip olan mikro apartmanlar ile Hong Kong tüm dünyanın gündemine oturdu.



Reuters haber ajansı tarafından çekilen resimler dünyada büyük infial yaratırken tuvalet ile mutfağın aynı alanda yer aldığı yaşam alanları dünyada eleştiri yağmuruna tutuldu.



DÜNYANIN EN PAHALI EVLERİ HONG KONG'TA YER ALIYOR!



Dünyanın en pahalı şehri olan Hong Kong 8 milyonluk nüfusuna rağmen konut üretimi için sınırlı yer ayırması nedeni ile büyük bir konut kıtlığı yaşıyor.





Ülkede sadece toplam yüzde 7'lik alanda konut üretilmesine izin veriliyor ki bu da 8 milyon nüfus için oldukça yetersiz kalıyor. Bu nedenle hem üretilen evleri metrekareleri düşüyor hem de konutların fiyatları cep yakıyor. Ülkede satılık ve kiralık konut fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor.





Özellikle de tuvalet ve mutfağın aynı alanda yer aldığı evlerin resimlerinin Reuters tarafından dünya basınına servis edilmesinin ardından ülkedeki evler daha da dikkatç çekti. Ülkede konut üretimi için sınırlı alan ayrılması nedeni ile çok katlı binalarda en fazla 25 metrekare büyüklüğe sahip evlere ev sahipliği yapan mikro apartmanlar ve devasa gökdelenler inşa ediliyor.





Herhangi bir duvarın olmadığı bu tip evlerde özellikle de tuvalet ve mutfağın aynı yerde olması hijyen konusunda sorunlar yaşanmasına neden olurken yatakların, mutfağın ve tuvaletin aynı olduğu evlerin satış bedelleri ise dudak uçuklatıyor. Ülkede konutların metrekare fiyatları en ucuz 100 dolardan başlıyor.





Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri