Dünyanın En Uzun Üçüncü Barajı Olacak Olan Yusufeli Barajı'nda Çalışmalar Devam Ediyor!

Tamamlandığı zaman dünyanın en yüksek üçüncü barajı olacak olan Artvin Yusufeli Barajı'nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Tamamlandığı zaman dünyanın en yüksek üçüncü barajı olacak olan Artvin Yusufeli Barajı'nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bitiminde 275 metrelik gövde yüksekliğine ulaşacak olan Yusufeli Barajı'nda şu anda 220 metrelik yüksekliğe ulaşıldı.24 saat esasıyla çalışılan baraj inşaatında çalışmaların planlanan takvimde tamamlanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Artvin'in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli BarajI'ndan iyi haberler gelmeye devam ediyor. Baraj inşaatının gövde yükseliği şu anda 220 metreye kadar ulaştı. Tamamlandığında yükselik 275 metre olacak ve bu özelliği ile Yusufeli barajı dünyanın en yüksek üçüncü barajı ünvanını elde edecek.



Gövde betonu dökülmesi çalışmalarına hız kesilmeden devam edilirken Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü baraj inşaatı ile alakalı olarak sık sık bilgilendirmede bulunmayı sürdürüyor.



TÜRKİYE YUSUFELİ BARAJI'NIN BİTMESİNİ BEKLİYOR



Yusufeli Barajı tamamlanıp faaliyete geçtiğinde yılda 1 milyar 888 milyon kWh/yıl enerji üretecek. Bu bakımda Türkiye'ye büyük katma değer sunacak olan baraj inşaatının bitmesi dört gözle bekleniyor.



100 KATLI GÖKDELEN UZUNLUĞUNDA BARAJ



Yusufeli Barajı tamamlandığında 100 katlı bir gökdelen uzunluğu ile aynı olacak. Baraj gövdesinde kullanılan 4 milyon metreküp beton ile Artvin'den Edirne'ye 13 metre genişliğinde bir yol yapımı kapasitesine denk geliyor. Ayrıca bu barajda üretilecek olan enerji ile 600 bin kişinin tüketim ihtiyacı karşılanabilecek.



Emlak365.com



Emlak Haberleri Haberleri