Düşen Konut Kredi Faizlerine Rağmen Emlak Fiyatlarını Artıran Fırsatçıları Artık İhbar Edebilirsiniz!

Konut kredilerinde yapılan tarihi indirimin ardından fırsatçılar konut fiyatlarını artırmaya başladılar.

Konut kredilerinde yapılan tarihi indirimin ardından fırsatçılar konut fiyatlarını artırmaya başladılar. Bu durum tepkilere neden olurken hukukçular vatandaşlara şikayetçi olmaları ve konuyu yargıya taşımaları konusunda telkinlerde bulundular.

Koronavirüs salgının ardından hayatın normalleşme sürecine girmesinin ardından hükümet harekete geçti. Kamu bankaları ile yapılan görüşmeler sonrasında tarihin en büyük kredi kampanyasının başlatıldığı açıklandı. Bu açıklama ile birlikte kredi paketi içerisinde yer alan konut kredisine ilginin son derece fazla olduğu belirlendi. Sıfır ve ikinci el konutlar için farklı faiz oranlarının sunuldu ancak bir yılı geri ödemesiz, eşit taksili ve uzun vadeli krediler alıcıların iştahını artırdı.



Konut kredilerine gösterilen ilgi ile birlikte emlak piyasasında da bir hareketlilik meydana geldi. Bu hareketlilik sonrasında satışların artması piyasaların hareketlenmesi ve vatandaşın ev sahibi olması açısından bir fırsat olarak değerlendirildi.



Fırsatçılara Dava Açma Dönemi Başladı!



Pek çok vatandaş konut fiyatlarını araştırmaya başladıkları zaman büyük bir hayal kırıklığı ile karşılaştılar. Durumdan yararlanmak isteyen fırsatçıların hiçbir sebep yokken bu durumdan kar elde etmek amacıyla konut fiyatlarına yüzde 30 oranında zam yansıttıkları belirlendi. Bu durum vatandaşı büyük hayal kırıklığına uğrattı.



Bu durumda hukukçular tarafından yapılan değerlendirmelerin ardından durumun yargıya taşınabileceği sinyalleri verildi. 200 bin lira değerinde olan bir konutun şimdiki satış fiyatının 300 bin liraya ulaşması büyük tartışmalara neden oldu. Bu durumun fırsatçılık ve vicdansızlık olduğunun altı çizilirken konu hakkında vatandaşları ihbar etmeye ve şikayetçi olmaya davet ettiler. Son günlerde fırsatçılık yapıldığı belirlenen konutların ev kredilerinden yararlanmamaları gerektiği de söz konusu oldu.



emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri