Düşük Faizli Konut Kredisi Kampanyası Yoğun İlgi Gördü! İki Günde Rekor Başvuru Geldi!

Tarihin en düşük faizli kredi destek paketinin açıklanmasının ardından kredi kampanyasına son iki günde 15 binden fazla başvurunun geldiği belirlendi.

Tarihin en düşük faizli kredi destek paketinin açıklanmasının ardından kredi kampanyasına son iki günde 15 binden fazla başvurunun geldiği belirlendi.

Koronavirüs salgını sonrasında piyasalarda bir durgunluk yaşanmıştı. Bu durgunluğun ortadan kaldırılması için hükümet piyasaları hareketlendirecek bir çalışma yaptı. Bu çalışma çerçevesinde hükümet destekli olarak kamu bankaları Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı kredi paketini açıkladılar. Bu süreçte konut kredilerinde de görülmemiş bir kredinin çekildiği ifade edildi.



Sıfır ve ikinci el konut alımları sırasında düşük faizli konut kredisi kampanyası hayata geçirildi. Yeni dönemde 12 aya kadar ödemesiz dönem olmak üzere 15 yıla kadar vadeli finansman imkanının sunulduğu ifade edildi.



Konut Kredisine İki Günde Rekor Başvuru Geldi!



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak katıldığı bir toplantıda kredi paketine gelen yoğun destekten bahsetti. Yapılan değerlendirmeler sonucunda konut kredisine yapılan başvuruların sadece iki günlük süreç içerisinde 15 binden fazla olduğu belirtildi.



Bu konuda gelen fahiş fiyat tartışmaları konusunda da son noktayı koyan Berat Albayrak ‘Bu durumu fırsata çevirmeye çalışan fırsatçılar için önlem almak konusunda son derece kararlıyız. Kötü niyetli kişilere karşı bundan sonra tavrımız oldukça net olacak. Bu dönem hep beraber olma dönemi. Gelen şikayetleri de yakından takip ediyoruz. Mağduriyet yaşayan vatandaşlar da bu konuda şikayetlerini dile getirmeden geçmesinler’ dedi.


Emlak Haberleri Haberleri