Ekmek Fiyatlarına Zam Sonrası Simitte Zamlandı! Zamlı Simit Fiyatları Ne Kadar Kaç TL Oldu?

Yükselen enflasyon rakamları nedeniyle her gün yeni zam haberleri gelmeye devam ederken ekmek fiyatlarının ardından beklendiği üzere simit fiyatları da zamlandı. İstanbul'da simit kaç TL oldu?

İstanbul Un-İş Esnaf Sanaatkarlar Odası tarafından yapılan açıklama ile simit fiyatlarına yüzde 30 oranında zam yapıldığı duyuruldu. Hatırlanacağı üzere kısa bir süre öncesinde de son dakika açıklaması yapılarak ekmek fiyatlarına zam yapılmıştı.

Ekmek fiyatlarına gelen zammın ardından gözler simit fiyatlarına çevrilmişti. Beklenen açıklama İstanbul Un-İş Esnaf Sanaatkarlar Odası tarafından yapıldı. Dün itibari ile geçerli olmak üzere simit ve pastane ürünlerine zam gelirken 100 gramlık simitin satış fiyatı yüzde 30 oranında zamlandı.

100 GRAM SİMİT ZAMLI SATIŞ FİYATI KAÇ TL OLDU?

İstanbul'da simit fiyatları zamlandı. İstanbul Un-İş Esnaf Sanaatkarlar Odası tarafından yapılan açıklama ile 100 gr simitin satış fiyatına yüzde 30 oranında zam yapıldığı açıklandı. İstanbul Un-İş Esnaf Sanaatkârlar Odası Başkanı Şaban Özdemir konu hakkında yapmış olduğu açıklamasında “Dolar yüzde 30 artınca gıda fiyatları yüzde 300 artıyor, bunu görmemiz lazım. Biz iki yıldır simiti 2.5 TL’den satıyoruz.

Bu sürede elektrikten doğalgaza, undan susama zam gelmeyen hiçbir şey kalmadı. Böyle giderse poğaça, açma, simit 5 TL’ye koşacak. Yağ, susam, pekmez, şeker, doğalgaz, elektrik, akaryakıt, peynir. Peynir tenekesi geçen yıl 170 TL’ydi, şu an 480 lira oldu. 10 kg katı margarin yağını 130 TL’ye alıyorduk, şu an 300 TL" oldu diyerek esnafın bu koşullar altında en fazla 5 ay daha ayakta kalmayı başarabileceğini söyledi.

Emlak Haberleri Haberleri